Brabena na Elite: Dangerous nejvíc fascinuje rozsah vlastní hry
zdroj: tisková zpráva

Brabena na Elite: Dangerous nejvíc fascinuje rozsah vlastní hry

23. 5. 2014 17:35 | Video | autor: Adam Homola |

Elite: Dangerous se dostala teprve nedávno do čtvrté alfa fáze a prémiová beta už je za rohem. Ideální příležitost pro Davida Brabena, aby zrekapituloval, co ho na hraní alfa verze baví nejvíce. Braben je sice na záběrech dalšího video updatu poněkud monotématický, ale opět hezky ilustruje jedno z kouzel Elite a rozhodně i důvod, proč bychom se o hru měli zajímat.

Brabena na Elite: Dangerous baví rozdíly mezi vesmírnými plavidly. Například Anakonda se kvůli své obří velikosti pomalu ani nevleze do hangáru. Braben nevylučuje, že společně s kolegy nepřipraví do hry dokovací asistenci, protože zaparkovat správně Anakondu je umění. Co ale tvůrce hry fascinuje ze všeho nejvíc, je rozsah hry. Měřítko vesmíru a vůbec velikosti jednotlivých planet, lodí a objektů.

Věnuje tomu většinu videa, ale když si uvědomíte, že zpracování vesmíru je jedna z nejdůležitějších součástí hry, není se čemu divit. Ideálním příkladem jsou obří planety s prstenci. Nejdříve je vidíte na radaru nebo na mapě jen jako malinkou a bezvýznamnou tečku. Jakmile se přiblížíte, uvidíte v dálce velkou planetu s prstencem okolo, který ale vypadá jen jako čára.

zdroj: Archiv

Stačí letět dál a všechno se začne měnit. Nejdřív místo čáry uvidíte obrovský prstenec, pak si uvědomíte, že jej tvoří miliardy objektů. Pak rozpoznáte jednotlivé asteroidy. A až se k nim přiblížíte a budete mezi nimi proplouvat, uvědomíte si, jak obrovské jsou. Pořád jsou ale jen součástí velkého prstence, který se točí kolem gigantické planety. Té planety, na kterou jste se před chvílí dívali na radaru a vypadala jen jako malá tečka. Vesmír je úžasný, když je řádně zpracovaný...

Věřím, že až si plnou verzi Elite: Dangerous jednou zahrajeme, budeme rozsahem fascinováni minimálně stejně jako David Braben. Datum vydání hotové verze však tvůrci logicky neznají. Na konci května totiž vydají teprve první prémiovou betu. Pokud v ní chcete virtuální vesmír Elite: Dangerous prozkoumat, můžete si přístup do ní koupit za nemalý peníz (120 Eur!) na Elite storu.

Nejnovější články