„Benátské“ izometrické RPG Masquerada: Songs and Shadows vás láká novým trailerem
zdroj: tisková zpráva

„Benátské“ izometrické RPG Masquerada: Songs and Shadows vás láká novým trailerem

18. 8. 2015 16:35 | Video | autor: Aleš Smutný |

Krása! Nejen fakt, že izometrická RPG zažívají nepopiratelnou renesanci je krásný. Především je krásné jedno z nich, právě renesanční, „benátské“ RPG Masquerada: Songs and Shadows. To ze svých nezávislých luhů a hájů připomíná, že se ve studiu Withing Hour kutí pozoruhodnou hru. Zaujme už jen zasazením do fantaskního města Ombre, které je místní obdobou renesančních Benátek, v nichž ale není vyvoleným cizí ani magie. A když by nezabodovalo tohle ve hrách, pohříchu, netradiční prostředí, nejspíše to zvládne grafika.

Ta se svým kresleným stylem příjemně vymyká současnému standardu a udržuje stylovost aniž by se ovšem propadla do dnes tak oblíbené (a už poněkud otravné) karikatury. Prostě, Masquerada vypadá skvostně a čím více ze hry se v následujícím videu odhaluje, tím nadšenější začínám být. Je zjevné, že i když zde o realtimové boje s pauzou nebude nouze, půjde i o ukecané dobrodružství a odhalování konspirace.

Ombre je totiž zmítáno občanskou válkou, která propukla mezi elitářskou vrstvou Masquerada a pracující třídou Contadani. Před časem se totiž ze země vynořily tajemné masky, které svým nositelům dali moc používat masky a odtud se rekrutuje Masquerada. Jenže na pozadí nepokojů se po městě začínají objevovat nadpřirozené bytosti, které, jak se zdá, chtějí chaosu využít k něčemu ještě závažnějšímu.

Jak se zdá, Masquerada: Songs and Shadows, respektive její příběh, by měly disponovat politickými a detektivními tématy, které se k této „době“ skvěle hodí. To vše má jedinou slabinu – hra vyjde až na jaře příštího roku. Stane se tak na PC a pravděpodobně PS4 a Xbox One.

zdroj: Witching Hour Studios

Nejnovější články