Adventura Life is Strange si hraje s přetáčením času jako žádná jiná
zdroj: tisková zpráva

Adventura Life is Strange si hraje s přetáčením času jako žádná jiná

23. 1. 2015 17:30 | Video | autor: Adam Homola |

Epizodická adventura Life is Strange od tvůrců Remember Me není jen o volbách a dospívání, ale také o přetáčení času. Manipulace s časem bude primární herní mechanikou, která oddělí hru od ostatní adventurní produkce. Minimálně v očích tvůrců. S časem si očividně vyhráli natolik, že mu věnovali jedno celé video o vývoji hry. Na záběrech vám krok po kroku vysvětlí, proč bude čas ve hře unikátní, a jak vlastně funguje přetáčení v kontextu neakčních scén.

Life is Strange je adventura, což je pro vývojáře poměrně velký skok jiným směrem. Remember Me byla akce, kde se s časem taky hrálo, ale tady půjde o čistě mírumilovné využití. Vtip je v tom, že během manipulace s časem se ne úplně všechno vrátí do původního stavu. Když například vezmete nějaký předmět a dáte si ho do kapsy, bude v kapse pořád i po přetočení času.

Stejné je to i s dialogy. Můžete čas vrátit zpátky po proběhnutí dialogu a hlavní hrdince Max se posledních pár vět z hlavy nevymaže - lze je tak použít v následujícím rozhovoru a vést celou konverzaci trochu jiným směrem. Při přetáčení času se navíc Max nijak nehýbe, což jí dává podle tvůrců větší pocit moci, kdy hráč sleduje, jak se celá scéna posouvá na původní místo, zatímco hrdinka jen stojí a sleduje dění kolem sebe.

zdroj: YouTube.com

Max je fotografka, od čehož se odvíjí i vizuální zpracování manipulace s časem. Najednou jsou na obrazovce různé filtry, upraví se kompozice, a když už nemáte šťávu na další přetáčení času, vypadá to jako by film hořel. Vývojáři také prozradili, že Life is Strange začínala v tak malém měřítku, že na ní pracovali pouze tři designéři. Časem ale hra nabobtnala natolik, že v současné době na ní dělá designérů deset. První epizoda hry by měla vyjít v prvních měsících tohoto roku.

Nejnovější články