12 minut záběrů z prologu a další Battlefied 1 videa
zdroj: tisková zpráva

12 minut záběrů z prologu a další Battlefied 1 videa

4. 10. 2016 11:17 | Video | autor: Petr Poláček |

Rozdělení kampaně Battlefield 1 na jednotlivé příběhy umožní tvůrcům z DICE hráčům během předpokládané krátké, ale intenzivní singleplayerové jízdy ukázat co nejvíce odlišných bojišť 1. světové války. Zároveň si tím tvůrci tak trochu ulehčují práci, respektive snižují riziko, že jim hráči po vydání hry 21. října na singleplayerovou kampaň s despektem plivnou a označí ji za odpad, jak se stalo v případě čtyřky a v zásadě i trojky. DICE zkrátka tradiční singleplayer kampaně moc nejdou, minimálně ne po stránce scénáře. A když kampaň rozsekáte, je v rámci každého příběhu jednak méně prostoru pro chyby, ale hlavně tím roste šance, že aspoň jeden, dva příběhy z celé kampaně se hráčům zalíbí a zapomenou na ty zbylé. Za koho se bude v jednotlivých War Stories hrát, a kde se mají odehrávat, shrnul nedávno Aleš, nyní se na fragmenty ze zmíněných příběhů můžete podívat. K dispozici je 12 minut dlouhé video z prologu Storm of Steel, intro z prvního příběhu s názvem Blátem a krví a dvě krátká videa z příběhů Přátelé na vysokých místech a Běžec.

Záběry z prologu i z intra příběhu Blátem a krví zveřejnil youtuber a komentátor Westie – dostal je od EA na TwitchConu. Prolog nabízí pohled na bojové peklo 1. světové z pohledu celkem 9 vojáků. Když jeden zemře, přesune se perspektiva do kůže jiného, což je od DICE chytrý způsob, jak na hráče dramaticky zapůsobit, a zároveň se vyhnout neustálému restartování, když člověk zemře. Na záběrech videa položí svůj život celkem 8 vojáků a docela by mě zajímalo, jestli je to pevně dané, nebo jestli šikovný hráč může prolog absolvovat s jedním borcem.

Ve válečných příbězích, nebo epizodách, už se ale role nestřídají. Hrajete vždy za jednoho vyvoleného bojovníka nebo bojovnici a máte jasný úkol. V příběhu Blátem a krví si zahrajete za automechanika Danny Edwardse, kterého nadřízení přidělí k posádce tanku Mk V, jak názorně předvádí intro video.

Další dvě, tentokrát už krátká videa, zveřejnili tvůrci na Battlefield Twitteru. Nabízí sestřih záběrů z misí Přátelé na vysokých místech a Běžec. První z nich se odehraje vysoko v oblacích, kde by měla dvojice přátel - vojáků čelit letecké převaze německých es. Druhá se zase odehrává během ofenzívy u Gallipoli, kde dostali australské a novozélandské jednoty ošklivě na zadek o Turka. Více se o náplni jednotlivých příběhů dozvíte z Alešova článku.

A očekávat můžete s blížícím se datem vydání doslova baráž podobných materiálů. Vlastně je pravděpodobné, že kdo bude chtít, nakouká si zápletky všech příběhů ještě před vydáním hry 21. října. Holt, promo musí být i kdyby na novou grafickou kartu nebylo. A že ji spíš budete potřebovat, pokud si chcete PC verzi Battlefield 1 zahrát v plné palbě viz hardwarové nároky.

Nejnovější články