Zahrajte si slovní souboje z Monkey Island v prohlížeči
zdroj: tisková zpráva

Zahrajte si slovní souboje z Monkey Island v prohlížeči

15. 1. 2013 13:07 | Téma | autor: Petr Poláček |

Je úterý, teoreticky byste po včerejším rozjezdovém dni měli být v plném pracovním nasazení, než se týden zase začne sklánět ke konci a vaše výkony půjdou dolů. Přesto, i když makáte jako mourovatí, tak si zasloužíte chvilku odpočinku. A není nic lepšího, než když ji prožijete kreativně s výukou angličtiny podle Monkey Island.

Nebojte, nesnažím se vám tu naznačit, abyste rozjeli kterýkoli z dílů, to by nebylo na chvilku, ale na celé odpoledne. Jen vás jemně nabádám k tomu, abyste se zakousli do slavných slovních soubojů, ve kterých je více než ostří šavle důležitější nabroušený jazyk a bystrá mysl, který je schopná chrlit vhodné urážky. Tato minihra byla jedním z hlavních poznávacích znaků Monkey Island her, ale fungovala i sama o sobě, což dokládá i HTML 5 verze, kterou si díky Karzovi můžete zahrát v prohlížeči.

K dispozici jsou vám hlášky z první a třetí Monkey Island hry, které budete používat během kujónských soubojů na život, na smrt a na proříznutější hubu, když to řeknu od plic. Pokud Monkey Island znáte, jako své boty, můžete do nich ladně vklouznout a chvilku se v nich projít – těch pár soubojů vám zlepší náladu. A pokud Monkey Island ani slovní souboje neznáte, tak o to více důvodů máte k tomu si je vyzkoušet. Minimálně abyste viděli, jak kreativně se dá k něčemu jako je puzzle či adventurní problém ve hře přistoupit.

Nejnovější články