The Secret of Monkey Island: Special Edition

The Secret of Monkey Island: Special Edition

Články

GOG konečně nabízí hry od LucasArts včetně X-Wing a TIE Fighter

Denně na nás útočí baterie nových her, které záměrně vypadají staře, tentokrát ale čelíme útoku her, které nejenom staře vypadají (a nemyslím to ve zlém), ale staré jsou. Staré, ale dobré. Vlastně dobré, některé z nich i vynikající. Polákům z GOG se totiž podařilo na světlou stranu síly přetáhnout Disney a hry této firmy se postupně začnou objevovat v nabídce oblíbeného digitálního obchodu. A jestli vás Disney netankuje, což bych chápal, mělo byste si vzpomenout, že Disney už nějaký čas znamená i LucasArts a Lucasfilm. Na GOG si tak můžete nově zakoupit šestici her od LucasArts včetně trojice, která doposud v digitální podobě k mání nebyla - X-Wing, TIE Fighter a Sam & Max.

Zahrajte si slovní souboje z Monkey Island v prohlížeči

Je úterý, teoreticky byste po včerejším rozjezdovém dni měli být v plném pracovním nasazení, než se týden zase začne sklánět ke konci a vaše výkony půjdou dolů. Přesto, i když makáte jako mourovatí, tak si zasloužíte chvilku odpočinku. A není nic lepšího, než když ji prožijete kreativně s výukou angličtiny podle Monkey Island.

Historie adventur #3: revoluce z ranče Skywalker

Pokračujeme v seriálu o historii adventur, který byl původně připraven jako přednáška pro komponovaný videoherní večer Press Start v Bio Oko. První díl pojednával o vzniku adventur a textovkách společnosti Infocom, druhý díl se zabýval prvními grafickými adventurami z produkce společnosti Sierra.