Vývojář, který vyhrožoval smrtí Newellovi, se omluvil a z firmy odešel
zdroj: tisková zpráva

Vývojář, který vyhrožoval smrtí Newellovi, se omluvil a z firmy odešel

22. 10. 2014 15:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Včera vyhrožoval Mike Maulbeck na Twitteru smrtí Gabu Newellovi a dnes se oficiálně omluvil, prodal svůj podíl ve firmě a odešel. Hra Paranautical Activity totiž nebyla one-man-show, pracovalo na ní zhruba pět lidí. Pět lidí, jejichž kariéru temperamentní vývojář ohrozil. Valve hru stáhla ze Steamu a přerušila s firmou Code Avarice veškeré vztahy. Naděje na znovuzařazení hry do obchodu ale existuje, když je teď problémový vývojář mimo firmu.

Maulbeck napsal na oficiálním webu firmy, že svou výhružku nemyslel vážně a tweet o zabití Gabe Newella byl sarkasmus. I tak si ale uvědomuje vážnosti svého jednání a považuje ho za nepřijatelné. "Cítím, že mojí odpovědností je odstoupit z Code Avarice, aby neměl Steam důvod dělat proti firmě žádná protiopatření a možná, i když už bychom Paranautical Activity na Steamu neviděli, nedotklo by se to alespoň budoucího her od Code Avarice," napsal Maulbeck na webu.

Následovala omluva a také přiznání, že vlastně nedokáže být veřejnou tváří firmy a od počátku s tím měl problémy. Pokud se Maulbeck ještě někdy bude věnovat vývoji her, má to být údajně jen jako anonymní "jeden z tisíce" v nějaké velké korporaci. Na závěr uvedl, že svůj podíl ve firmě prodal, všechno převedl na kolegu Travise. Ten se pak ujal slova v následujícím postu a ještě jednou se za chování svého, teď už bývalého, kolegy omluvil.

"Chování mého bývalého kolegy regulérně ohrozilo moje živobytí a moji schopnost postarat se o moji rodinu. Uvědomuji si, že spousta z vás to může mít za zlé i mě, když jsem byl jeho partner a nyní jsem jediným vlastníkem Code Avarice. Asi bych měl celou firmu zrušit a pak se objevit jinde s nějakou maskou. Ale to já neudělám. Nejsem slaboch a uvědomuji si mé slabé stránky," napsal Travis.

Přislíbil také, že si firma zřídí oficiální účet na Twitteru, kde nebude žádný trolling nebo výhružky. Nezapomněl poděkovat Valve a několikrát se upřímně omluvit samotnému Gabu Newellovi. Prý ne proto, aby se Paranautical Activity dostala znovu na Steam, ale proto, že omluvit se za takové chování je podle Travise potřeba a je to správné.

Malé nezávislé studio se vlastně v krizové komunikaci zachovalo velmi profesionálně a v podstatě jediným možným správným způsobem - omluva, okamžitý odchod problémového člověka z firmy, odstřižení veškerých majetnických pout bývalého vývojáře na firmu, druhá omluva, upřímný text na webu, snaha o profesionalizaci komunikace firmy. Leckteré korporace by se z toho mohly poučit a doufejme, že se poučil i Maulbeck.

Nejnovější články