Paranautical Activity
Věková dostupnost

Paranautical Activity

Články

Fight Club #201 HD: Zakážeme vás!

Tento týden jsme načali třetí stovku Fight Clubů a zároveň jsme se po jubilejním 200. dílu vrátili ke komornějšímu pojetí i sestavě. V klubovně usedli jen Pavel Dobrovský, Lukáš Grygar a Martin Bach, ale skromnější sestavu vyvážila zajímavá témata, která se v uplynulém týdnu vyrojila. Ignorovat jsme rozhodně nemohli odchod Jade Raymondové z Ubisoftu nebo aférku kolem hry Paranautical Activity, která byla po nadávkách jednoho z autorů stažena ze Steamu.

Vývojář, který vyhrožoval smrtí Newellovi, se omluvil a z firmy odešel

Včera vyhrožoval Mike Maulbeck na Twitteru smrtí Gabu Newellovi a dnes se oficiálně omluvil, prodal svůj podíl ve firmě a odešel. Hra Paranautical Activity totiž nebyla one-man-show, pracovalo na ní zhruba pět lidí. Pět lidí, jejichž kariéru temperamentní vývojář ohrozil. Valve hru stáhla ze Steamu a přerušila s firmou Code Avarice veškeré vztahy. Naděje na znovuzařazení hry do obchodu ale existuje, když je teď problémový vývojář mimo firmu.

Steam stáhl z nabídky hru od vývojáře, který vyhrožoval smrti Gabu Newellovi

Chcete prodávat hru na Steamu? Pak není moudré vyhrožovat Gabu Newellovi smrtí. Ani virtuálně. Přesně to ovšem udělal nezávislý vývojář Mike Maulbeck a samozřejmě toho lituje. Ale pozdě. Mike Maulbeck má na svědomí roguelike střílečku Paranautical Activity. Hotová verze hry aktuálně vyšla na Steamu a dostala se dokonce na hlavní stránku obchodu. Bohužel se někde stala chyba a Paranautical Activity byla na homepage označená nikoliv jako hotová hra, nýbrž jako hra ve vývoji (early Access). A hned byl oheň na střeše.