Prodejům Take-Two her vévodí série GTA
zdroj: tisková zpráva

Prodejům Take-Two her vévodí série GTA

10. 3. 2011 18:30 | Téma | autor: levis |

Na včerejší konferenci organizované analytickou firmou Wedbush zveřejnil vydavatel Take-Two Interactive prodejní čísla svých hitů. Ukázalo se, že série Grand Theft Auto od Rockstaru už překročila hranici sta milionů prodaných (nebo spíš do obchodů vyexpedovaných) kusů, přičemž jenom poslední díl GTA IV od svého vydání v dubnu 2008 odbavil na dvacet milionů. Není žádné tajemství, že na domnělém pátém dílu už se nějaký čas pracuje, údajně pod kódovým označením Rush.

Dnes již polomrtvé značky Rockstaru, Midnight Club a Max Payne, mají prodáno 18 a 7 milionů, s čímž by ještě mohl zamávat třetí díl Maxe Paynea, tedy vyjde-li vůbec někdy. Co se týče série BioShock, ta má prodáno 8 milionů kusů, zatímco Borderlands od Gearboxu výborné čtyři miliony. Ostatně ne náhodou tuhle hru Take-Two už označili za celou frančízu, což znamená, že pokračování patrně není daleko, což samozřejmě platí i o westernu Red Dead Redemption.

Konečně série Mafie od 2K Czech má celosvětově prodáno zatím okolo pěti milionů kusů. V tiskové zprávě ze srpna 2007 (při oznámení Mafia II) se přitom uvádí, že první Mafie se prodalo přes 2 miliony kusů, což by znamenalo, že druhé Mafie se doposud prodalo také přes 2, respektive spíše ke 3 milionům kusů. No a strategická řada Civilization od Firaxis prodala dvojnásobek toho co Mafia, čili okolo 10 milionů kusů. Mimochodem, celý jeden slide z powerpointové prezentace byl věnován statistikám skóre v recenzích na serveru Metacritic, kde mají hry od 2K průměrně 77% - další důkaz toho, jak význam Metacriticu v posledních letech vzrostl. Výše uvedené údaje si můžete prohlédnout sami v tomto dokumentu.

Nejnovější články