Novinky ze světa God of War 2
zdroj: tisková zpráva

Novinky ze světa God of War 2

8. 12. 2006 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Tahle fantasy sekaná od Sony, cílená pro březen příštího roku na PS2 trh, se znovu vrací na Tiscali stránky s něco málo řádky zbrusu nových informací.

Předně se přichystejte na skutečnost, že mezi hlavními bossy tu najdete pěkně naštvanou Uriel, sestru Medúzy z prvního dílu, se kterou budete bojovat v k tomu vymezené aréně. Nejenom v případě tohoto střetu pak budete moci ocenit vizuální stránku dílka, která má být navíc optimalizovaná pro HDTV, takže na těchto tolik populárních TV současnosti má zkrátka God of War 2 vypadat stále k světu (podpora progresssive scanu neboli 480p). Navrch bude všude po světě hra vyhlížet stejně drsně. V případě prvního dílu totiž tvůrci pohovořili o jistých vizuálních změnách pro některé regiony jako je Korea či Japonsko, kde byli nuceni např. odstranit krev na obrazovce a dokonce jednu stěžejní scénu, v níž hlavní hrdina Kratos zabíjí nevinného muže, pročež zde uvedenou lidskou oběť nahradili nějakým monstrem. Nyní se, díky úspěchu originálu, autoři domnívají, že podobné úlitby publiku nebudou již nutné.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Vedle dříve anoncovaných vylepšení v soubojové fázi budou na pořadu dne i nové pohybové dispozice, mezi nimiž se zcela vážně uvažovalo o takovém běhu po zdi, tedy zajímavém prvku viděném např. v sérii Prince of Persia či Xbox projektu Ninja Gaiden, se kterým byl původní God of War často srovnáván. Nakonec ze zmíněného nápadu sešlo, neboť tak zcela nezapadal do koncepce hry. Mezi dalšími nakonec odmítnutými idejemi byl např. i souboj s Kyklopem během šplhání po zdi. Ale nebojte, souboje s bossáky si opět dosti užijete, čili znovu půjde o spektakulární jízdu, která naváže na skvělý dojem z úplně prvního velkého střetu v God of War - s Hydrou. Nadějným se jeví fakt, že se tvůrci tváří, jako že v případě God of War 2 půjde o regulérní pokračování a nikoliv jen obvyklý herní datadisk. Zkrátka že se chystá hodnotný projekt, který by tak mohl udržet dobrou náladu PS2 majitelů, pro něž je v příštím roce nachystáno ještě pár dalších potenciálně kvalitních taháků (Final Fantasy XII, Okami, Tomb Raider: 10th Anniversary Edition, SOCOM: US Navy SEALs Combined Assault či Burnout Dominator).
zdroj: 1UP

mart

Nejnovější články