Call of Duty: Modern Warfare 3 vydělala miliardu za 16 dní
zdroj: tisková zpráva

Call of Duty: Modern Warfare 3 vydělala miliardu za 16 dní

13. 12. 2011 13:25 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Další rekord pro Call of Duty v rámci zábavního průmyslu.

Magickou hranici miliardy dolarů totiž Modern Warfare 3 dosáhla za šestnáct dní, čímž o jeden den trumfla dosavadního držitele rekordu, snímek Avatar. Je celkem logické, že z toho mají v Activisionu radost a Bobby Kotick se k této metě s radostí vyjadřuje.


„Fanouškovská základna našeho Call of Duty se neustále po celém světě rozšiřuje. Tato série je zábavní značkou, která vytvořila nesmazatelnou stopu v rámci popkultury a její široký a neochabující úspěch je dalším potvrzením toho, že publikum si začíná více cenit interaktivních zážitků nad pasivními“, neodpustil si Kotick rýpanec směrem k filmovému průmyslu.

V tomto směru by mu ale možná slušelo více pokory. Už jen proto, jak bezostyšně právě stereotypy akčních snímků Call of Duty vykrádá, což není mínus, ale spíše to poukazuje na nutné propojení obou médií. Stejně tak je třeba neříkat hop, dokud se nepřeskočí, jelikož Modern Warfare 3 má strmou křivku v prvních dvou týdnech, ale její, spíše uměle vytvořený konkurent, Avatar, měl konstantní nárůst zisků delší. V konečném součtu by stále mohl dopadnout lépe. Nicméně je to poněkud zbytečné porovnávání dvou médií, která se pořád výrazně liší v oblasti ekonomických záležitostí.

Pro nás je spíše relevantní otázkou, co značí tento úspěch pro herní branži. Je trochu varující, že by měl být modelem úspěšného standardu v rámci kampaně pro jednoho hráče spíše set prvků, které jsou zpátečnické a omezující. Na druhou stranu, sotva se někdo může zlobit na tvůrce, když my, hráči, tento trend v designu podporujeme. Bohužel. Ale zase by nás mělo těšit, že hry opět udělaly další krok v rámci propagace sebe sama, jako významného prvku kulturního i ekonomického.

Nejnovější články