Vesmírná akce Fractured Space přešla na free-to-play systém
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná akce Fractured Space přešla na free-to-play systém

20. 5. 2016 18:27 | Preview | autor: Adam Homola |

Kompetitivní vesmírná akce Fractured Space, ve které se proti sobě postaví dva pětičlenné týmy, si od oznámení prošla velkými změnami. Skoro bychom je mohli nazvat takovým menším restartem, protože kromě obrovského updatu přidávajícího a měnícího spoustu věcí, došlo také na změnu obchodního modelu. Z dříve placené hry je nyní free-to-play online akce, která je teď na Steamu dostupná v programu předběžného přístupu.

Pořád si ale můžete do hry koupit několik DLC, která vás dohromady vyjdou na 121 eur. Hlavními novotami posledního updaty jsou především dva nové sektory, dvě nové lodě, velké změny vyvážení síly lodí, zbraní i systémů a Drop System, který odměňuje hráče za různé herní aktivity.

Zdvojnásobil se také počet dodatečných členů posádky, kdy se aktuální číslo zatavilo na 20. Novou posádku vám odemknou Drop Pody, které můžete nově získávat každý den, plněním určitých cílů. Kupředu vás mohou hnát také nové medaile a achievementy, kdyby to nebyl náhodou nákup nových a lepších lodí.

zdroj: Archiv

Než si ale nějaký nový koráb koupíte, můžete si ho zdarma vyzkoušet v novém Firing Range a došlo také na kompletní přepracování tutorialu. Ten by měl být nyní mnohem přístupnější pro všechny nováčky. Příjemně zní také možnost zabít čas novou akční minihrou během čekání na začátek zápasu.

Všechno to zní sice relativně hezky, ovšem díky nedávné změně na straně Valve můžeme odtušit, že se tady něco tak úplně nepovedlo. Konkrétně jde o nový systém uživatelských recenzí na Steamu, kde má Fractured Space dlouhodobě spíše kladné recenze, ale ty nedávné jsou už jen smíšené. Hra je totiž v programu předběžného přístupu už od listopadu 2014.

Fractured Space zdroj: tisková zpráva

„Hru jsme původně plánovali vydat na konci roku 2015, ale od té doby jsme rozšířili její velikost a tak plánujeme přechod Fractured Space z programu předběžného přístupu na model free-to-play v roce 2016,“ napsali vývojáři na stránce hry na Steamu.

Přesné datum bychom však zatím hledali marně. Negativní reakce hráčů na aktuální verzi hry zamrzí nejen vzhledem k ambicím tvůrců a původnímu kladnému přijetí, ale také kvůli tomu, že část vývojářů pracovala na docela sympatickém Strike Suit Zero.

Nejnovější články