Velký update upravuje Heroes of the Storm i pod kapotou
zdroj: tisková zpráva

Velký update upravuje Heroes of the Storm i pod kapotou

27. 3. 2015 12:45 | Preview | autor: Adam Homola |

O obřím updatu pro Heroes of the Storm jsme psali už na začátku měsíce, kdy ho vývojáři z Blizzardu představili během PAXu. A protože update tento týden vyšel a hru (zase) pořádně vyladil, měli bychom si ho připomenout. Na první pohled nejvýraznější novinky v podobě nové mapy Tomb of the Spider Queen a hrdinky Sylvanas jsme zevrubně řešili už minule, ale teď se můžeme podívat i na ten zbytek. Update totiž jen nepřidává nový obsah, ale též upravuje hodně věcí "pod kapotou" hry.

Heroes of the Storm se mimo jiné dočkala úpravy využití paměti, hlavně v rámci 64bitového klienta. Pokud máte 64bitový systém, měla by být nová verze hry ve využití RAMky mnohem úspornější. Vývojáři proto využili updatu k opětovné analýze hardwaru, takže se grafické nastavení v podstatě resetovalo a nastavilo znova tak, aby reflektovalo nové úpravy na straně hry.

Obecně vzato by měla hra šlapat lépe i na slabších strojích a navíc ještě vypadat trochu líp - díky úpravám grafiky, především hrdinů. Další, na první pohled méně viditelnou, změnou je implementace penalizace hráčů, kteří opouští hry. O tom už vývojáři mluvili do detailu v minulosti, ale teď se nový systém konečně dostává do hry. Pokud budete často rozjeté hry opouštět, vyfasujete dříve či později označení leaver, o kterém budou vědět i vaši spoluhráči.

ABZJAZ0PGNRG1427143534701 zdroj: tisková zpráva

V ideálním případě by se měl pak matchmaking postarat o to, aby leaveři hráli spolu a neobtěžovali normální hráče v klasických zápasech. Jak dobře bude systém fungovat, uvidíme v následujících týdnech a měsících, ale za sebe musím říct, že jsem se s leavery v týmu snad ještě nesetkal. I když je pravda, že hru má zatím kvůli uzavřené betě v rukách pořád málo lidí, tudíž jde spíše o takovou přípravu na budoucí nával všech možných typů hráčů.

Každý, kdo už hru od updatu zapnul, si ale musel všimnout něčeho jiného - vývojáři opět překopali velkou část uživatelského rozhraní a vůbec dodali hře další "vrstvu nátěru". Otevřená beta se přeci jenom blíží, a tak se pomalu základní prvky finišují, aby obří vlny hráčů (do bety se přihlásilo přes 9 milionů lidí) přišly k téměř finální verzi.

zdroj: YouTube.com

Značných úprav doznala s updatem také obrazovka s finálními statistikami a souhrnem zápasu. Je teď přehlednější, srozumitelněji zobrazuje, co jste získali a čeho jste dosáhli, ale hlavně jsou k dispozici i podrobnější statistiky, které byly dříve viditelné jen v průběhu zápasu. S pomalu rostoucím počtem hrdinů potěší i přepracovaná obrazovka s jejich výběrem, kdy lze nově hrdiny filtrovat podle role či univerza nebo použít novou kolonku pro vyhledávání.

Update je opravdu obří, a pokud máte zájem, můžete se do pročítání těch stovek položek, úprav balancu a ladění detailů pustit na Battle.netu. A pokud ve hře ještě nejste a nechce se vám čekat na otevřenou betu nebo klíč, můžete si koupit přístup skrze Founder's Pack.

Nejnovější články