V dynamické kampani Wargame: AirLand Battle padlé vojáky nevzkřísíte
zdroj: tisková zpráva

V dynamické kampani Wargame: AirLand Battle padlé vojáky nevzkřísíte

24. 5. 2013 17:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Není to tak dávno, co nám vývojáři z Eugen Systems představili dynamickou kampaň z Wargame: AirLand Battle na prvních obrázcích a informacích. Teď, týden před vydáním hry, přišli s videem, ve kterém nám všechna zákoutí dynamických kampaní pořádně osvětlili a názorně předvedli. Sympatické také je, že nám herní mechanismy kampaně nevysvětluje nějaký designér, ale sám šéf Eugen System, Cédric Le Dressay.

Le Dressay začal tím, že dynamické kampaně si budete moct zahrát v singleplayeru i v multiplayeru, ale pouze jeden na jednoho. V celé kampani budou klíčové tzv. Political Points. Na počet těchhle bodíků budou mít velký vliv vaše výhry, prohry, ale také různé události, které se budou na mapě odehrávat. Politické body nebudou jen tak na parádu - budete si za ně kupovat praticky všechno. Od posil a strategické podpory, přes výzvědné mise a rakety až po speciální jednotky a atomovky.

Byť by taktická mapa mohla na první pohled někomu připomínat mapu z Civilizace, velký rozdíl nastane během soubojů. Jakmile se na mapě střetnou dvě bojové jednotky, přepne se pohled do klasické hry a vy si budete muset celou bitvu hezky poctivě a ručně vyhrát sami. Žádné pasivní koukání na to, kdo má větší statistiky na hezké modré mapě Evropy, ale realtime bitva přímo v poli.

...

V bitvách se budete muset snažit, protože všechny jednotky které budete mít k dispozici, budou persistentní skrze celou dynamickou kampaň. To znamená že pokud o nějakou jednotku přijdete, je definitivně po ní. Jednotky budou získávat zkušenosti a budou povyšovat, takže ztráta zkušeného veterána zamrzí víc než ztráta nováčka.

Velkou roli budou hrát i jednotlivé zóny na mapě. Každá zóna budou mít svoji důležitost a bude na vás, kterou se dřív rozhodnete přepadnout. Když například obsadíte hlavní město nepřítele, nebude to mít okamižtý a velký vliv na nepřátelskou armádu a vojenské operace, ale politický význam to bude mít ohromný. A naopak, pokud se zmocníte přístavu nebo letiště, politici se z toho nezblázní, ale vy budete mít zásadní taktické výhody.

Wargame: AirLand Battle vychází na PC už příští týden - 30. května.

Nejnovější články