Třetí beta Elite: Dangerous přidává vlastnictví více lodí a další desítky zajímavých novinek
zdroj: tisková zpráva

Třetí beta Elite: Dangerous přidává vlastnictví více lodí a další desítky zajímavých novinek

31. 10. 2014 12:23 | Preview | autor: Adam Homola |

Vydání vesmírného simulátoru Elite: Dangerous se nebezpečně blíží a vývojáři chrlí jeden velký update za druhým. Teprve nedávno vydali druhou betu a už nabízí třetí. A podobně jako před necelým měsícem, ani tentokrát nejde o žádného drobka - třetí beta přidává desítky nových prvků a další stovky opravuje.

Mezi nejzajímavější novinky lze bez pochyby zařadit dvě nová plavidla: lodě Imperial Clipper a Federal Dropship. S nimi se lze prohánět po neustále se rozpínající galaxii, která ve třetí betě opět pořádně nabobtnala. Novinkou je též možnost připlout k asteroidu, zacílit a vytěžit z něj všechny minerály, které má poletující šutr k dispozici.

A když jsme u těch asteroidů, nově lze narazit i na prstence složené právě z nich. Odpadá taky nepříjemné omezení pro vlastnictví lodí - dříve mohl hráč vlastnit jen jednu loď, od třetí bety už můžete mít více lodí najednou.

Grafici studia Frontier se navíc zaměřili na planety, které vás mohou uhranout novým vzhledem - barva povrchu třeba odpovídá chemickému složení každé planety, které určuje i vzhled a barvu atmosféry. Na planetách můžete spatřit i projevy sopečné činností, přičemž led a tekutiny obecně jsou nyní na všech planetách plně dynamické.

Vedle větších přídavků lze ve třetí betě narazit i na vylepšený systém pro hledání cest v galaktické mapě, nové obecně prospěšné (filantropické) mise či ukazatel reputace u jednotlivých frakcí.

zdroj: Vlastní

Změn a oprav je ve třetí betě mnohem více, kompletní výpis najdete třeba na oficiálním fóru hry. Pokud už to nemůžete vydržet a nutně musíte hrát Elite: Dangerous před vydáním ostré verze, k čemuž by mělo dojít ještě tento rok, může si přístup do bety Elite: Dangerous koupit tady.

Nejnovější články