Theatre of War II bez němé barikády
zdroj: tisková zpráva

Theatre of War II bez němé barikády

2. 9. 2008 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Konec drdovských alegorií: vojáci z válečné RTS konečně uslyší a také budou náchylnější vůči nepřátelským kulkám.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Odlišit se od generických strategií dnes není nic snadného a podaří se to jen málokterým vývojářům. Mezi tuto úzkou skupinku se počítá loňská válečná RTS Theatre of War (80%, recenze), jejíž přínos spočíval mj. v šikovném systému přiřazování vojáků dle jejich dovedností. Kdo měl talent na řízení, musel být posazen za volant; ti s přesnou muškou zase mířili mezi řady ostřelovačů. Tento koncept pochopitelně udrží i chystané pokračování, které se autoři rozhodli zasadit do posledních měsíců na afrických bojištích druhé světové.

Ještě před pár lety by byla bláhovost, aby v podobné hře scházely významné bitvy o Tobruk či u El Alamein, jejich průběh i podobu však dnes hráči znají z tolika verzí, že jejich absence bude nakonec možná přínosem. Už jen proto, že vývojáři se pochopitelně snaží dosáhnout věrohodného zpracování v historicko-geografickém ohledu. Byť je jistě pravda, že na to mají dost času, protože z původní hry mohou snadno recyklovat spoustu modelů či skriptů.

Protože tři kampaně (německá, americká a britská) budou dohromady čítat jen na pohled slabých patnáct misí, je třeba uvést, že každá z nich má reprezentovat odlišný druh boje a být podstatně delší, než tomu bývá u konkurence. Pokračování se odliší také přidanou možností obsazovat budovy, která jedničce znatelně ubírala na realismu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pochopitelně se tedy již nevyplatí poslat celou pěchotu naslepo do nepřátelské vesnice, protože dost pravděpodobně na ni budou čekat obránci poschovávaní v domech, bunkrech či na obranných věžích. Těšit se ale můžete také na lepší viditelnost nebo fakt, že vojáci tentokrát uslyší vše z bezprostředního okolí a budou na zvuky adekvátně reagovat. A změn konečně dozná i model poškození, kdy jednotliví vojáci namísto po těle rozmístěných hitpointů snáze zemřou na tzv. fatální zásah. Ostatně o tom, že méně Schwarzeneggerů hře jedině prospěje, jsou přesvědčení i fanoušci, kteří na tenhle neduh původní hry často nadávali.

Theatre of War II: Africa 1943 vyjde koncem roku pro PC - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Vyprahlá bojiště z Theatre of War II  [25.7.2008 23:23 - levis]
Oznámení Theatre of War II  [7.6.2008 16:16 - levis]
zdroj: 1UP

Nejnovější články