O MMORPG Marvel Universe Online
zdroj: tisková zpráva

O MMORPG Marvel Universe Online

28. 9. 2006 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Zatímco Sony pracuje na nové MMORPG zasazené do komiksového světa DC Comics, Microsoft se rozhodl dohodnout s konkurenčním Marvelem ohledně vývoje masivně multiplayerové online RPG na motivy jeho superhrdinů (viz včerejší zmínka).

Teď už jde o více než nejasně se rýsující obrysy v dáli. Společnost Marvel Entertainment totiž vypustila tiskovou zprávu, ve které označuje vývojáře a upřesňuje některé podrobnosti. Kromě toho byl vypuštěno také krátké teaser video (8 MB, WMV) a na stránkách magazínu Gamespot se objevil rozhovor upřesňující některé další záležitosti.

Ale pojďme se nejdříve podívat na tu tiskovou zprávu. Podle ní se vývojem projektu nazvaného Marvel Universe Online zabývají vývojáři z nezávislého týmu Cryptic Studios, kteří mají za sebou úspěch v podobě projektů stejného žánru City of Heroes a City of Villains. Paradoxem je, že právě kvůli těmto dvěma titulům se Marvel Entertainment s Cryptic Studios soudila, neboť měla dojem, že některé z postav ve hrách vystupující příliš připomínají její superhrdiny. Nicméně, jak to vypadá, křivdy jsou smazány a dříve znesvářené firmy nyní úzce spolupracují. Každopádně vydavatelem má být společnost Microsoft a s tím souvisí i skutečnost, že hra vzniká exklusivně pro Xbox 360 a Windows Vista. Už dříve jste se mohli dozvědět, že tyto systémy umožňují vzájemné online propojení, což bude využito i v případě Marvel Universe Online.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Jak to bude s postavami ve hře, zda budou hráči moci vytvářet vlastní a jakým způsobem do ní budou zakomponováni marvelovští superhrdinové, to je zatím ve hvězdách, stejně jako styl, jakým nám to všechno bude předneseno. V interview pro Gamespot zástupce Cryptic Studios prozradil jen to, že podle smlouvy s Marvelem mají tvůrci přístup k úplně celému jeho universu, takže mají k dispozici všechny hrdiny, příběhy, místa, prostě vše, co bylo vytvořeno od roku 1940. Co se týče děje, odehrávat se prý bude v New York City. Marvel Universe Online jinak údajně v každém případě bude nějakým způsobem reflektovat události z komiksů, přesto příběh jako takový bude tvořit sám hráč.
zdroj: GameSpot

korgull

Nejnovější články