Nové video potvrzuje akční pojetí Final Fantasy XV
zdroj: tisková zpráva

Nové video potvrzuje akční pojetí Final Fantasy XV

18. 9. 2014 10:14 | Preview | autor: Aleš Smutný |

O Final Fantasy XV jsme už dobrý rok neslyšeli a je dobře, že se hra připomíná v souvislosti s výstavou Tokyo Game Show zbrusu novým trailerem, který ukazuje akční souboje a stylizaci herního světa. Nejdůležitější ale není trailer, nýbrž dodatečné informace. Dozvěděli jsme se například, že příští rok v březnu vyjde demo Final Fantasy XV, které má být přibaleno k titulu Final Fantasy Type-0 HD, což je PS4/Xbox One remake původní hry pro PSP.

Jelikož demo Final Fantasy XV vyjde 15. března, kdy u nás vychází Type-0 HD, dovolím si optimisticky tipovat, že by plná hra mohla vyjít do konce příštího roku. A podobně důležitá mi přijde i druhá informace. Poté, co Square Enix během E3 potichu oznámili, že původního šéfa vývoje Tecujo Nomuru doplní na stejné pozici Hadžime Tabata, nyní Square Enix vydala tiskovou zprávu, podle níž Tecuja Nomura odchází pokračovat v práci na Kingdom Hearts 3 a vývoj Final Fantasy XV plně přebírá Tabata.

Na to jsem musel zareagovat otevřením imaginárního šampaňského. Jednak podezírám Nomuru z toho, že jeho rozmáchlé vize stojí za nekonečně dlouhým vývojem Final Fantasy XV. Důležitější je, že i když Tabata nemá zkušenosti s tvorbou her na velké platformy, zároveň má na kontě jednu z nejlepších Final Fantasy variací – Crisis Core: Final Fantasy VII.

zdroj: Archiv

Zároveň už chápu, proč tvůrci na záběrech videa předvádí volný pohyb v krajině a soubojový systém založený více na akci a úskocích. Záběry opravdu silně evokují Crisis Core, jen s více postavami. A soubojový systém v Crisis Core fungoval skvěle, což říkám jako zapřisáhlý vyznavač tahovek.

Samozřejmě by bylo zajímavé zjistit, jak celý vývoj Final Fantasy XV vypadal doteď. Nomura musel být přetížen tvorbou FFXV a Kingdom Hearts III naráz. Jako by příchod Tabaty před pár měsíci měl za následek tento nový trailer a oznámení dema...

Modernistické sci-fi pojetí vypadá svěže a klasické propriety Final Fantasy (obří meče) dobře zapadají do sci-fi zápletky s feudální tématikou. Zatím budu živit naději, že FFXV vyjde ještě v příštím roce. Vzhledem k tomu, jak hra působí dle záběrů traileru, by to mohlo být reálné.

Než se ale dozvíme, kdy hra vyjde, můžeme vyhlížet Final Fantasy Type-0 HD, která se na letošním TGS rovněž předvedla s novým trailerem.

zdroj: Archiv

Nejnovější články