Nápadně známá Castlevania Lords of Shadow
zdroj: tisková zpráva

Nápadně známá Castlevania Lords of Shadow

30. 4. 2010 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Remake legendy se inspiruje Dante's Inferno, God of War i Prince of Persia.

Konami po dlouhé době zase předvedlo novou Castlevanii: Lords of Shadow. Ta bude stylem hry nejvíc připomínat God of War nebo Dante's Inferno a akční souboje se v ní mají permanentně střídat s hopsáním a la Prince of Persia plus řešením environmentálních puzzlů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jisté je to, že narozdíl třeba od série God of War to bude všechno sledovat fixní kamera, což podstatně snižuje "poruchovost" takového systému (viz třeba celshadovaný Prince of Persia). Hlavní hrdina Gabriel se má honosit bojovým křížem, který tak trochu připomíná Kratosovy meče. Podle autorů mají ale jednotlivé střety být svižnější i akčnější a také trvat méně než v obdobných hrách z žánru.

Během hraní budete sbírat štítky, kterými půjde Gabrielův kříž dále vylepšit, a také jiné "zbraně" v podobě světlých a temných kouzel na obranu i útok - tady se zase nabízí paralela s upgrady Holy a Unholy právě z Dante's Inferno. Za vzor si prý vývojáři berou především původní Castlevanii a její pozdější čtvrtý díl. Ostatně jeho hráči si jistě vzpomenou na šlehání bičem právě ve způsobu, jakým bude Gabriel máchat se svým křížem.

Castlevania: Lords of Shadow vyjde koncem roku pro Xbox 360 a PlayStation 3 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Trochu jiná Castlevania Lords of Shadow  [9.10.2009 13:13]

zdroj: IGN

levis

Nejnovější články