Trochu jiná Castlevania Lords of Shadow
zdroj: tisková zpráva

Trochu jiná Castlevania Lords of Shadow

9. 10. 2009 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

PREVIEW: plošinkové křepčení u vlkodlaků, upírů a svěcené vody od Hideo Kojimy a tvůrců Jericha.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Pokračování známé a dobře zavedené série Castlevania má ambice nabrat trochu jiný směr. Což není dáno jenom skutečností, že na projektu Lords of Shadow participují samotný Hideo Kojima, tvůrce Metal Gear Solid, a studio Mercury Steam, autoři Clive Barkers Jericho. V hlavní roli této chystané third-person fantasy akce se objeví postava jménem Gabriel, jehož nadabování se ujme Robert Carlyle. Vypravěče zase Patrick Stewart. Od něj je jenom krůček k tvůrci zamýšlené silné příběhové kulise, o jejíž umocnění se má postarat spousta nehratelných filmových sekvencí. Mluví se o více než hodině FMV, kdy ta nejdelší scéna má trvat nějakých 14 minut (intro nebo outro? :-)

Samozřejmostí tady bude bič v Gabrielově držení, se kterým tu bude možné rychle likvidovat četné nepřátele. Počínaje nemrtvými, přes vlkodlaky a konče samotnými upíry. Vedle toho přijdou vhod i další tradiční artefakty série, jako je kupř. svěcená voda. Zbraně bude možné postupem času vylepšovat, což může být příklad kříže, z něhož se tak může stát alternativa kolíku - s možným zabodnutím do srdce zlovolného upíra. V bestiáři najdeme i obrovité bosse, kteří tak asi budou představovat hlavní překážku při vaší cestě za nalezením dvou masek se speciální mocí

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Bič dojde svého využití i během plošinovkovitého křepčení, třeba pro uchycení se na vybraném objektu s následným přitažením. Dočkáte se tedy častého skákání a přeskakování, šplhání, a také speciálních tlačítkových miniher, které se mají nějakým blíže nedefinovaným způsobem odlišovat od stávající, již poněkud nudné, koncepce.

Co se týče ovládání, dříve představené PS3 demo nabídlo levý analog pro pohyb hlavního hrdiny, pravým se inicioval bič, resp. směr jeho výpadu. K dispozici přitom byly dva útoky, krátký a na delší distanc. S možným okamžitým využitím sekundárních zbraní, mezi něž - vedle již dříve řečené svěcené vody - budou patřit také nože. Zajímavostí budiž fakt, že kamerové nahlížení na dění bude patrně fixní.

zdroj: Archiv


Castlevania Lords of Shadow TGS trailer

Castlevania: Lords of Shadow vyjde pod Konami někdy příští rok pro PS3 a X360, v tuto chvíli je hotova z nějakých 60%.
zdroj: IGN, VE

mart

Nejnovější články