Borderlands: The Pre-Sequel vás vezme na měsíc Pandory
zdroj: tisková zpráva

Borderlands: The Pre-Sequel vás vezme na měsíc Pandory

9. 4. 2014 16:32 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

Na nebi Pandory se v Borderlands 2 (a s přimhouřením očí i v jedničce) vznášela přirozená oběžnice planety, zčásti zastíněná gigantickou vesmírnou stanicí ve tvaru H. Právě do těchto lokací se podíváme v dalším dílu série Borderlands s názvem Borderlands: The Pre-Sequel, který vyjde pro PC, X360 a PS3. 

Proč zrovna na "starou" generaci konzolí? Vývojáři z Gearboxu a 2K Australia (druzí jmenovaní jsou hlavními autory hry) trvají na tom, že chtějí vydat maximum energie na vytvoření co nejlepší Borderlands hry, aniž by zároveň museli plýtvat silami tvorbou hry na dvě generace konzolí. Zní to všelijak, ale na druhou stranu Borderlands: The Pre-Sequel slibuje několik herních prvků, díky nimž rozhodně působí jinak, než jako nastavovaná kaše určená k rychlým výdělkům.

Borderlands: The Pre-Sequel zdroj: tisková zpráva

V prvé řadě jsou ve hře mechaniky vycházející z boje na povrchu měsíce, jehož prostředí působí jako klima naší, pozemské Luny. Slibuje to například nutnost dávat si bacha na stav kyslíku, který samozřejmě průběžně ubývá, jak se postavy pochybují v prostředí mimo uzavřené prostředí.

Ztrátě kyslíku bude možné čelit více možnostmi, navíc však vzduch bude i zdrojem další novinky, totiž komplexnějšího poskakování. Kyslíkový batoh tak lze využít i jako krátkodosahový jetpack. A když už je hráč ve vzduchu, může si na oponenta i pořádně dupnout (lépe asi popíše video níže).

Borderlands: The Pre-Sequel zdroj: tisková zpráva

Děj samotný se má zaměřit na vzestup a pád Handsome Jacka, hlavního antagonisty druhého dílu, který však v The Pre-Sequel, zasazeném před Borderlands 2, ještě záporákem není. Naopak zde má platit za nejsympatičtější postavu, která se až postupně zvrhne do svých nevyhnutelných kolejí nepříčetnosti. Nepochybně i s hráčovým přispěním.

Jinak hra rámcově dodržuje pravidla předešlých dvou dílů, čili důraz na kooperaci, vylepšování schopností a šílené prostředí. Nabídne rovněž čtveřici staronových postav: první je gladiátorka Athena, která se objevila už v DLC General Knoxx pro první díl. Její schopnosti by měly být podobné tehdejším, hlavním trumfem má být kinetických štít, který absorbuje poškození, aby ho pak vrhnul na libovolného útočníka.

Borderlands: The Pre-Sequel zdroj: tisková zpráva

Jak už padlo, The Pre-Sequel je zasazen do období mezi Borderlands 1 a 2, což umožňuje využít postavy z obou her. Dalším příkladem je druhá hratelná postava hry Wilhelm, která ve dvojce fungovala jako jeden z bossů. Jeho schopnosti zatím tolik známy nejsou, v průběhu levelování by se však Wilhelm měl postupně měnit v kyborga a blížit se tak podobě z dvojky.

Borderlands: The Pre-Sequel zdroj: tisková zpráva

Borderlands: The Pre-Sequel zdroj: tisková zpráva

Třetí postavou, a ani tentokrát nikoliv novou, bude šerifka Lynchwoodu jménem Nisha. Ani u ní, ani u poslední, čtvrté postavy, nejsou známy schopnosti. Zvláště u posledního pána na holení to ale fanouškům asi nebude vadit, jedná se totiž o samotného robota Claptrapa...

Borderlands: The Pre-Sequel zdroj: tisková zpráva

Závěrem hra slibuje ještě více zbraní a schopností, než kolik bylo k vidění v Borderlands 2. Další detaily kampaně nebo charakterových tříd jsou momentálně zahaleny rouškou tajemství, vzhledem k enormní obsáhlosti prvních informací o hře tomu tak ale určitě nebudou nadlouho...

zdroj: Archiv

Nejnovější články