Nintendo pod stromeček aneb perfektní vánoční dárek na poslední chvíli
zdroj: tisková zpráva

Nintendo pod stromeček aneb perfektní vánoční dárek na poslední chvíli

15. 12. 2015 16:30 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Vánoce jsou svátky klidu a míru... tedy alespoň do té doby, než se pustíte do shánění vánočních dárků, které po štědrém dni neskončí v koši společně s balícím papírem. V dnešní konzumní společnosti totiž není ani tak problém nějaký ten dárek koupit, jako spíše vybrat něco, co vašemu příbuzenstvu a přátelům udělá skutečnou nefalšovanou radost. Zda to zvládne současná generace hardwaru společnosti Nintendo? Coby jeho výhradní distributoři pro čtyři země vám ve vlastním PR článku samozřejmě nebudeme tvrdit, že tomu tak není. Hráči z našich řad ale za Wii U i zařízení z rodiny Nintendo 3DS dají ruku do ohně!

Kolikrát už jsme slyšeli, že Nintendo dělá jenom hry pro děti a na jeho udělátkách tak velcí kluci a holky nemají co hrát. Jenže jak nám tedy vysvětlíte herní klenoty (místní redakce s tímto označením dle svých recenzí veskrze souhlasí) jako je Xenoblade Chroniclesve verzi pro New Nintendo 3DS a New Nintendo 3DS XL, Fire Emblem: Awakening nebo The Legend of Zelda: Link Between Worlds či remaky The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D a The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D? A co takové Wii U a jeho Bayonetta 2, Super Mario Maker, Super Smash Bros. či absolutní novinka Xenoblade Chronicles X, a to zmiňujeme pouze ty dospěleji působící tituly. A že je Nintendo mrtvé? Tak proč se na příští rok chystají takové pecky jako třeba Bravely Second: End Layer, Hyrule Warriors: Legends nebo Fire Emblem Fates ve verzích Birthright & Conquest  pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS či The Legend of Zelda: Twilight Princess HD a Star Fox Zero pro Wii U? Jasně se západním mainstreamem si Nintendo zrovna dvakrát netyká, ale věřte nám, že mrzet vás to nebude. Jsou to totiž právě exkluzivní tituly, kvůli kterým budete chtít mít hardware téhle společnosti doma. No a že je z čeho vybírat!

N3DS_amiibo_05 zdroj: tisková zpráva

Vezměte si třeba jenom zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Původní modely Nintendo 3DS a Nintendo 3DS XL dneska při troše hledání seženete za velice solidní cenu, a to i ve speciálních limitovaných edicích. Vylepšené New Nintendo 3DS a New Nintendo 3DS XL nabízí krom o něco vyššího výkonu (který je kupříkladu u Monster Hunter 4 Ultimate opravdu znát) také větší velikost obrazovek, podstatně vymazlenější 3D efekt stejně jako podporu amiibo figurek a karet. Hračičkové si navíc mohou New Nintendo 3DS vyzdobit za pomoci speciálních výměnných krytů. Nakonec tu máme Nintendo 2DS alias sekyrku a zarážku na dveře v jednom. Ne ale teď vážně... Design tohohle handheldu je sice ve srovnání s jeho estetičtějším příbuzenstvem mírně neotesaný, nefunguje však o nic hůře. Absence 3D efektu nebude pro mnohé hráče problém a menší skladnost si tenhle drobek vynahrazuje odolnější konstrukcí. Největším lákadlem je pak samozřejmě cena, která se v současnosti pohybuje okolo dvou a půl tisíc korun. Při výběru modelu doporučujeme hlavně si jednotlivé handheldy osahat a zjistit, jak vám který sedne do ruky. Někteří hráči totiž kupříkladu preferují právě Nintendo 2DS právě kvůli jeho alternativní ergonometrii.

Konzole od Nintenda pak vždycky razily svůj vlastní unikátní přístup a ani Wii U na tom není jinak. Jasně hardwarová revoluce jako ta v případě konzole Wii a jejího pohybového ovládání se tentokráte nekonala. To však neznamená, že Nintendo nepřišlo s kvalitním kouskem plastu. Tahle konzole je totiž schopná  přinést hromadu zábavy každému bez ohledu na pohlaví, věk a herní preference. Momentálně lze navíc v herních obchodech schrastit hned několik zajímavých edic této konzole v čele s nejnovější nabídkou, kdy za své peníze dostanete krom samotné konzole Wii U Premium také hned čtyři další hry, kterými jsou Mario Kart 8, Splatoon, New Super Mario Bros. U a New Super Luigy U. Pro kreativní milovníky skákaček je tu edice se hrou Super Mario Maker, speciální 8-bit amiibo figurkou Maria, artbook a stejně jako u předchozí edice také hry New Super Mario Bros. U a New Super Luigy U. Za zmínku pak stojí také edice se hrou Xenoblade Chronicles X, artbookem a mapou herního světa. Zda dáte přednost většímu množství her, bonusovému obsahu či datu vydání je čistě na vás, bavit se ale zaručeně budete u všech... Čestný distributorský.

Nejnovější články