XCOM 2 vyjde v září pro PlayStation 4 a Xbox One
zdroj: tisková zpráva

XCOM 2 vyjde v září pro PlayStation 4 a Xbox One

7. 6. 2016 18:29 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Konzoloví hráči se dočkali. Vynikající tahová strategie XCOM 2 vyjde 9. září ve verzích pro konzole PlayStation 4 a Xbox One - rovnou ve dvou různých edicích. Tvůrci z Firaxis uvádí, že sice původně hru vyvíjeli a následně vydali pouze pro PC, ale kvůli zájmu konzolových hráčů se nakonec rozhodli plán s vydáním konzolových verzí oživit. Ostatně, první díl na konzolích také vyšel.

PC verze si odnesla celou řadu ocenění zejména díky dynamice kampaně i boji na generovaných mapách. Lukáš v recenzi na Games udělil XCOM 2 devítku a hovořil o kandidátovi na hru roku. Konkrétní informace o specificích konzolových verzí zatím k dispozici nejsou, očekávat lze ovšem výrazné úpravy uživatelského rozhraní, aby byla hra dobře ovladatelná s pomocí gamepadů. Za vývoj portu jsou konkrétně odpovědní tvůrci ze studia The Workshop, kteří mají s podobou prací zjevně dost zkušeností - podíleli se na vývoji her Brothers, Armored Warfare nebo The Evil Within.

zdroj: Archiv

Kdo si předobjedná základní konzolovou verzi XCOM 2, obdrží zdarma Resistance Warrior Pack, který nabízí bonusové oblečky, pokrývky hlavy, face paint, ale i rekruta „Survivor of the Old War. Kdo si rovnou předobjedná digitální deluxe edici XCOM 2, obdrží rovnou všechny placené DLC a samozřejmě i zmíněný Resistance Warrior Pack. Vyplývá z toho, že základní konzolová verze XCOM 2 nebude placená DLC obsahovat.

Další informace se časem zjeví na oficiální homepage hry.

Nejnovější články