League of Legends můžete hrát v češtině
zdroj: tisková zpráva

League of Legends můžete hrát v češtině

22. 4. 2014 16:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Populární MOBA (Multiplayer online battle arena) hru League of Legends lze po aktualizací 4.6 hrát v češtině na serveru severní a východní Evropa. Jde o vstřícný krok pro místní komunitu okolo hry od Riot Games, která u nás mimochodem získala nejlepší za online hru za rok 2013.

Pokud chcete mít plně lokalizovanou League of Legends včetně dabingu (!), postupujte dle oficiálních instrukcí, které vám pro jistotu rovnou ocituji: „Český jazyk je podporován pouze na serveru severní a východní Evropa (EUNE). Pokud jsi tedy jeden z českých hráčů, co hrají na serveru západní Evropa (EUW), budeš si muset nechat převést účet na EUNE. Pokud už hraješ na EUNE, stačí si ve spouštěcím programu (tam, kde běžně probíhají aktualizace) vybrat v nabídce jazyků češtinu.“

Připomeňme, že League of Legends je velmi úspěšným titulem, který loni vydělal v Severní Americe skrze mikrotransakce přes půl miliardy dolarů (viz článek). Stejně tak hra drží prvenství v podílu PC hraní na Steamu, jak už jsme psali. Zároveň je ale třeba mít na paměti, že zpočátku bude lokalizace „ve fázi bety“, takže ne vše musí fungovat jak má.

Lokalizace do českého jazyka může přilákat některé hráče, pro které by mohl být jazyk překážkou. Stejně tak jde o milý bonus pro ty, kteří rozumí, ale třeba chtějí slyšet hlášky svých hrdinů v rodné řeči.

zdroj: Archiv

Nejnovější články