Project Highrise vám umožní postavit a řídit svůj vlastní mrakodrap
zdroj: tisková zpráva

Project Highrise vám umožní postavit a řídit svůj vlastní mrakodrap

10. 8. 2016 12:18 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Pokud jste už někdy zkoušeli vlastnoručně naplánovat a postavit masivní moderní mrakodrap, asi víte, že to není nic snadného. Celá budova musí fungovat jako soběstačný ekosystém plný kanceláří, obytných částí a taky třeba obchodů. A když po dokončení stého patra zjistíte, že se vám nelíbí, jak je postavené přízemí, už toho asi moc nenaděláte. Takže ještě než na zahrádce položíte první stavební kámen, radši si nejdřív zahrajte Project Highrise.

V ní máte za úkol zkonstruovat a starat se o výškovou budovu plnou lidí, pater, nábytku, místností a tak dále. To všechno v kresleném 2D prostředí, které tak trochu připomíná vynikající Prison Architect. Další zjevnou inspirací je například Sim City. A samozřejmě lze jen těžko opomenout tematicky příbuznou mobilní hru Tiny Tower. I když kde tvůrci přišli na úžasně radostné hopkání při animaci chůze postaviček, to vědí asi jen oni sami.

Tahle hra je vlastně kombinací tří samostatných aktivit. V roli architekta přímo stavíte mrakodrap, rozhodujete o rozložení jednotlivých místností nebo instalací a staráte se o to, aby všechno bylo na svém místě. Zároveň však fungujete jako majitel budovy, takže se snažíte obšťastnit obyvatele, aby se neodstěhovali i se svými cennými penězi, které proudí do vaší kapsy. A jakožto velkopodnikatel musíte investovat do budoucnosti a zajistit, abyste vy i vaše budova dlouhodobě profitovali. Takže se připravte třeba i na jednání s městskou radou a další politické machinace.

Zkrátka to vypadá jako pořádně složitý a potenciálně dost zábavný mišmaš povinností. Všichni nadějní stavbyvedoucí by si měli poznamenat, že Project Highrise odhazuje lešení předběžného přístupu už 8. září, kdy nás čeká plná verze.   

Nejnovější články