Sky Break je sci-fi survival o hledání léku na smrtící virus na planetě plné zdivočelých robotů
zdroj: tisková zpráva

Sky Break je sci-fi survival o hledání léku na smrtící virus na planetě plné zdivočelých robotů

14. 7. 2016 11:37 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Zatím jen v early accessu je k dispozici zajímavý sci-fi titul Sky Break, který je kombinací survival hry a adventury. Detailnější pohled na hru ovšem ukazuje, že nejde jen o další variaci na opakované téma, ale nápaditý titul, který se navíc hráčům early access verze zalíbil.

Základní premisou je příběh o zbídačeném lidstvu, které decimuje neznámý virus. Jeho následky jsou katastrofální, a pokud tento problém nebude v brzké době vyřešen, s lidstvem je konec. Řešení situace nabídl objev planety Arcania, jejíž bohatá flóra by mohla nabídnout záchranu.

Podle záběrů videa je sice krajina Arcanie nádherné a rozmanité místo, planetu však stíhají extrémní výkyvy počasí - četná tornáda a tropické bouře. Arcanie není rájem na zemi ani náhodou, a právě proto byly na planetu vysláni roboti, kteří měli najít lék. Jenže se něco pokazilo a roboti zcela zdivočeli.

zdroj: Archiv

Na planetu se tak vypravila skupina vědců s cílem zjistit, co se vlastně stalo, a jak lze nepříznivý průběh událostí zvrátit. Vy jste jedním z nich, a jak toho docílíte, to je pouze na vás. Co zní jako prequel k Horizon Zero Dawn, je jen úvodem do světa, do jakého se můžete vrhnout již nyní. Hra je momentálně z 80 % hotová a nabízí otevřený svět protkaný divokým počasím a nepřátelskými stroji. 

Sky Break nabízí sandbox s řadou po sobě jdoucích úkolů, ve kterém lze s roboty bojovat, a které si lze dokonce i za pomocí hackování ochočit a získat na svoji stranu. Zatím poslední aktualizace do hry navíc přinesla komplexnější přístup k soubojům, ve kterých nově všechny mechanické bestie mají vlastní štíty. Palba energetickými zbraněmi do vlastních jednotek štíty nabíjí, u nepřátel jim pak samozřejmě poškozuje zdraví. S možností „ochočení“ vlastních robotů následně souvisí i zapojení RPG prvků, jež spočívají ve vývoji a ve vylepšování takto získaných služebníků.

Roboti  slouží jako nástroje a s jejich pomocí lze dokonce i kontrolovat počasí. Po světě hry jsou totiž rozeseté základny, které za pomoci ionizace dokáží nad danou oblastí udržet počasí na uzdě. Postupem času se navíc hráčům může otevřít možnost rychlejšího cestování po mapě za pomocí opraveného korábu. Odletět ale nesmíte, tedy alespoň do té doby, než za pomocí craftingu zajistíte lidstvu potřebnou vakcínu.

Plná verze hry by měla vyjít letos do listopadu a tvůrci do té doby slibují vypilovat herní prvky a přinést například i nové typy robotů.

Nejnovější články