Krvavá tahovka Sword Legacy: Omen se odehrává v rozervané Británii před narozením krále Artuše
zdroj: tisková zpráva

Krvavá tahovka Sword Legacy: Omen se odehrává v rozervané Británii před narozením krále Artuše

2. 7. 2017 15:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Grafický styl tahové strategie Sword Legacy: Omen mají vývojáři z brazilského studia Firecast zvládnutý pěkně, což je možná jeden z důvodů, proč se projektu ujali vydavatelé z firmy Team17. Stejně dobře je však mohla přitáhnout i příběhová premisa, v níž čtveřice dobrodruhů včetně padlého rytíře Uthera a čaroděje Merlina prochází pre-artušovskou Británií a krvavě se probíjí cestou za ztraceným mečem Excaliburem.

Jak známo, Artušův otec se dle legendy jmenoval Uther Pendragon. Nestřílím tedy zrovna naslepo, když předpovím, že Sword Legacy se bude zabývat okolnostmi zrození slavného krále. Na čtveřici hrdinů, k nimž se řadí ještě věrný mladík Duanne a nebezpečná zlodějka Gwen, ovšem ještě před porodem čeká spousta nebezpečí. Většina z nich se vyřeší staromódně, čepelí meče a dýky, ale Británie je natolik v pytli, že možná přijde čas i na Merlinovy čáry.

Mercia kvůli zákeřné vraždě přišla o dobrotivého krále. Northumbria se kácí ve dvojím náporu kruté zimy a smrtícího moru. Anglia se zmítá uprostřed náboženských bouří. Wessexu vládne šílený kníže posedlý tím nejstrašlivějším druhem světského vědění, ochotný provádět alchymistické i technologické pokusy. Nejlépe je na tom zdánlivě Kent, území nacházející se blízko legendárního Avalonu, ale zdá se, že ani tomuhle kraji se válka a rebelie nevyhnou.

zdroj: Archiv

Zkrátka a dobře, než tohle dobrodružství skončí, anglická půda se dosyta napojí krví svých synů a dcer. A Sword Legacy: Omen se krve soudě dle úvodního traileru vážně nebojí. Tohle nebude veselá pohádka o hodných a čestných rytířích od kulatého stolu, hledajících Ježíšovo nádobí, nýbrž cosi výrazně temnějšího. A já osobně s tím nemám vůbec žádný problém. Obtížných morálních rozhodnutí či soubojů, jejichž výsledek balancuje na ostří nože, podle mě není nikdy dost.

Celkem vzato tedy skvělé zprávy pro všechny hráče, prahnoucí po násilném a brutálním ztvárnění artušovské legendy, navíc zasazeném do netradičního časového rámce. Sword Legacy: Omen vyjde na PC ještě letos, i když přesnější datum zatím ani Brazilci, ani Britové neoznámili.

Nejnovější články