Surrealistická puzzle adventura Unknown Fate vyjde letos na podzim
zdroj: tisková zpráva

Surrealistická puzzle adventura Unknown Fate vyjde letos na podzim

4. 6. 2017 15:03 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O Unknown Fate od italského studia Marslit Games jsme naposledy psali před loňskými Vánocemi. A nejde o to, že bychom se hře nechtěli věnovat. Vydavatel hry nás jen nechával celou dobu v nevědomosti, stejně jako hlavní postavu Richarda. Díky nové ukázce ze hry už jsme ale o něco moudřejší.

Video představuje surrealistické prostředí snového světa, do kterého se Richard nešťastnou náhodou propadl a zapomněl, kdo vlastně je. Touha odhalit podstatu sebe samého žene Richarda kupředu, byť fantasmagorické prostředí vyvolává více otázek, než kolik poskytuje odpovědí.

Unknown Fate na vás čekají čtyři podivné světy plné logických hádanek (přesouvání předmětů, umisťování koulí do slotů...). V každém světě byste měli najít jednoho strážce, který je ochotný pomoci s rekonstrukcí vašeho skutečného já. Strážců bylo původně pět, každý zavázaný střežit vlastní svět. Jeden z nich se však trhnul svému osudu a na rozdíl od svých kolegů vám zásadně pomoci nechce. Ve videu jde jasně poznat, který strážce je ten zlý, a který je hodný.

zdroj: Archiv

Myšlenka hry je zajímavá a prostředí neobvyklé. Co ale nahání husí kůži, jsou toporné animace a opravdu nepěkné prolínání objektů, když fešácký záporák drží nebohou oběť za krk. Dalo by se to pochopit u nějakých pre-alpha záběrů, ale když jde o E3 trailer, který nás má posadit na zadek…

Unknown Fate má vyjít už na podzim letošního roku na PC, Mac, PS4 a Xbox One, a tak je otázka, zda se ještě stíhají nějaké dolaďovací práce. Na druhou stranu bude hra podporovat VR, což by mohl být velice zajímavý zážitek.

Nejnovější články