Zahráli jsme si Mafia III - podívejte se na 12 minut našich záběrů
zdroj: tisková zpráva

Zahráli jsme si Mafia III - podívejte se na 12 minut našich záběrů

15. 9. 2016 18:00 | Video | autor: Aleš Smutný |

Před několika dny jsme měli možnost hrát zhruba 5 hodin PS4 verzi Mafia III. A než vám nabídneme textové dojmy, můžete se podívat na sestřih záběrů z našeho hraní. Pochází ze hry cca po dvaceti hodinách hraní a neobsahují vedlejší příběhové mise a vedlejší činnosti, čehož si můžete všimnout třeba při návštěvě vúdú obchodu. Během hraní jsme si tak v prvé řadě prohlédli jednotlivé čtvrti New Bordeaux, reakce města na činnost hráče a navíc jsme absolvovali jednu hlavní úkolovou sekvenci. Dvanáctiminutový sestřih nabízí video v tomto článku.

Na začátku je vidět systém krytí, útoky z krytu na blízko (můžete volit smrtící i nesmrtící) a také systém „intuice“, který na krátkou dobu zvýrazní nepřátele. Popravdě řečeno tuhle schopnost nemusíte používat a většinou to není třeba, ale v některých pasážích vám umožní odlišit nepřátele od civilistů, což není vždy zjevné.

Co se týče řízení aut, zkoušeli jsme akční mód i simulaci. Výrazně se od sebe neliší, ve videu poznáte simulaci podle toho, že auto má tendenci při plném plynu spíš jít do smyku a plavání v zatáčkách se hůř koriguje. Stejně jako můžete volit mezi smrtícím a nesmrtícím útokem z krytu, můžete i v případě informátorů zvolit, zda je zabijete, nebo necháte pracovat pro svou organizaci. Zabitím získáte peníze ihned, jinak vám přinese informátor peníze až časem.

zdroj: Archiv

Nutno říct, že jsme měli ve hře odemknuté možnosti, které po dvaceti hodinách v hotové hře asi nebudete mít, a především jsme měli po ruce štědrou sumu peněz na vyzkoušení všeho. Prohlédnout si každopádně můžete na záběrech nabídku zbraní i speciální placené služby parťáků, jako je zastavení policejního pronásledování. V menu je vidět i možnost sbírání Playboyů, emancipačních plakátků i letáky s komunistickou propagandou. A vidět také je, jak to vypadá, když se ukliknete a schováte se s Lincolnem ve špatném směru…

Záběry pocházejí z PlayStation 4 verze, při soubojích s vypnutým autoaimem, ale pokud chcete, je k dispozici ve dvou verzích – malé pomoci a plné, která ale samozřejmě hru dost kazí. Všimnout si můžete i krátké minihry s páčením dveří a povedených českých titulů, které si příjemně neberou servítky a všechny vulgární výrazy servírují bez zbytečného ostychu. Z celé akce vám ještě přineseme zevrubnější dojmy.

Nejnovější články