War Thunder brzy přejde na novou verzi enginu a nabídne grafická vylepšení
zdroj: tisková zpráva

War Thunder brzy přejde na novou verzi enginu a nabídne grafická vylepšení

5. 10. 2015 16:14 | Video | autor: Honza Konfršt |

Multiplayerová akce War Thunder přechází na novou verzi enginu, která by měla přinést realističtější zážitek, především díky úpravám grafiky. Dagor Engine 4.0 by měli tvůrci do hry nasadit v některé z následujících aktualizací a přinese řadu větších i menších novinek. Prohlédnout si je můžete na záběrech traileru, který ukazuje potenciál spojení nového enginu a technologií z dílen nVidie.

Kromě vyšší míry zničitelnosti prostředí se mohou hráči po nasazení nové verze enginu těšit na realističtější povrchy předmětů a řadu dalších technologických vymožeností. Ty korunuje použití technologií nVidia Waveworks a Gameworks, kde první pojem značí realističtější zpracování vln, zatímco druhý má na svědomí například realistické ničení budov a možnost přetvářet tak za pomocí destrukce bojiště k obrazu svému.

Další významnou novinkou je dříve představený fyzikální rendering, který spočívá právě v realističtějších materiálech. Physically Based Rendering, jak se technologie nazývá, poskytuje výpočty toho, jak se který materiál chová při dopadu světla, jak jej odráží, a jak se navenek jeví. Více se o PBR můžete dočíst například zde.

zdroj: Archiv

Nejnovější články