Vychází logická hopsačka Constant C
zdroj: tisková zpráva

Vychází logická hopsačka Constant C

13. 3. 2014 17:15 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Počínaje dnešním dnem je možné pro PC (via Steam) a Xbox 360 (via XBLA) stahovat komiksově vyhlížející plošinovku Constant C. Pozornost by hře měli věnovat především hráči, kteří nalezli oblibu v Portalu a dalších titulech postavených na fyzikálních hrátkách.

Pro ty se totiž 2D hry, jakou je i Constant C, hodí řádově lépe než first-person tituly. Hlavním tahákem Constant C je možnost kontrolovat gravitaci a zastavená časová pole, což se na hratelnosti projevuje nutností překonávat rébusy "otáčením podlah a stropů" daného levelu, respektive časově normalizovaným polem. Kombinací obou vzniká možnost provádět šílené skoky, překonávat level design a vůbec spasit svět rozkládající se kolem ústředního robotka.

Právě v karosérii robota má hráč za úkol vyřešit zástavu času (to už tu dnes máme podruhé!) na odlehlé vesmírné stanici, na níž probíhal výzkum nadsvětelné rychlosti – odkud hra ostatně čerpá svůj název. Všeho všudy se v Constant C nabízí bratru 100 map, to celé v sympaticky přehledném kabátku. Hráči s PC mohou další podrobnosti, například sympatickou cenu 8 eur, zjišťovat na steamovém webu hry.

...

Nejnovější články