Vlakoví nadšenci mohou slavit, vychází ostrá verze Trainz: A New Era
zdroj: tisková zpráva

Vlakoví nadšenci mohou slavit, vychází ostrá verze Trainz: A New Era

13. 5. 2015 9:52 | Video | autor: Aleš Smutný |

Dlouhá cesta studia N3V (bývalí Auran) za znovuoživením Trainz Simulatoru je skoro ve stanici. Po úspěšném kickstarteru se skrze různé bety dostal jejich nejnovější titul Trainz: A New Era až do momentu, kdy vyjde ostrá verze, u níž se nepůjde vymlouvat na betatest. Dojde k tomu 15. května, kdy hra vychází na Steamu. Pohnutý osud vývoje vlakového simulátoru vám už popsal Petr a stejně jako tehdy platí, že autoři hry jsou na informace a propagaci skoupí.

Hlavním rozdílem od dob Train 2012 je nový engine E2, na němž autoři pilně pracovali. Pravda, podle reakcí hráčů, kteří měli přístup k early access verzi se tu zas tolik novinek oproti původní hře neobjevuje, ale třeba si je autoři schovávali až do plné verze hry. Z nového enginu vyplývá i pokročilejší fyzika, z níž zase vyplývá víc věcí, jež můžete na vlaku kontrolovat a které jsou klíčové v tom, aby se vám celá souprava neurvala. Ale kdyby vás nebavilo nastavování tlaku v brzdných systémech a kalkulace tažných možností, můžete realistický mód vypnout.

Ačkoliv podobné simulátory stojí na dokupování extra obsahu jako jsou tratě a zde tomu nebude jinak, k dispozici bude i čtvrt milionu DLC zdarma, díky nimž si můžete řádně pozměnit svůj vlakový prožitek. Řada tratí vás provede všemi možnými lokacemi, ale i érami rozvoje železniční dopravy. Podíváte se na začátek minulého století i moderních časů, do Austrálie, Spojených států i Evropy.

Další informace najdete na steamových stránkách hry, kde dozajista vyčtete víc, než člověk tímto typem her nepolíbený – tedy já. Ale kdybyste přemýšleli, že s virtuálními vlaky začnete, třeba vás definitivně přesvědčí nový trailer.

zdroj: Archiv

Nejnovější články