Vikingové z Crusader Kings II: Old Gods přijíždí na vlně agro metalu
zdroj: tisková zpráva

Vikingové z Crusader Kings II: Old Gods přijíždí na vlně agro metalu

28. 5. 2013 17:45 | Video | autor: Petr Poláček |

Švédové z Paradoxu se už delší dobu snaží své hry propagovat jinak. Začalo to s aluzí na Tarantinovy Gaunery u trailerů na Magicku, pokračovalo to kupříkladu s propagačními videi na Leviathan Warships (recenze od Michala Rybky je v dohledu), a zvrhlému vkusu marketérů Paradoxu se nakonec nevyhla ani strategická RPG božárna Crusaders Kings II.

Vydání nejnovějšího DLC s podtitulem The Old Gods se v Paradoxu rozhodli podpořit vysloveně tematicky. Na dobyvatelskou výpravu Evropou v kůži vikinských bojovníků vás připraví trailer burácející agro metalem sériového původu (jde o komerčně dostupný materiál generického původu), který společně s videem upozorňuje na styčné body DLC: lodě, mapy, bradky, oběti, drancování.

Zcela na rovinu, opakovaný vtip je v tomto případě ještě pořád vtipem. Minimálně v porovnání s metalovým albem Charlemagne - The Omens of Death, kde zpívá jedenadevadesátiletý herec Christopher Lee, což je k pozvracení shnilá ukázka čistě marketingové (a hudebně naprosto příšerné) produkce spojené se zneužíváním úctyhodného entusiasmu vitálního staříka, jehož náklonnost k hlučné hudbě je naopak sympatická.

...

„Hudbu“ stranou. DLC The Old Gods posouvá časový záběr Crusader Kings II o dvě staletí zpět do roku 867, abyste se mohli chopit role rozvášněných pohanů a prohnat se na drakkarech celou Evropou jako nejnovější zemanovský mem internetem. Samozřejmě nepojedete se svými svěřenci na výlet – budete drancovat, děsit křesťanskou Evropu, strašit slovanské, germánské i anglosaské děti helmami s hrozivými rohy a unášet vznešené ženy kamsi na sever Evropy, kde se ještě aktivně modlí k pohanským bohům, a první kostelíky tam hoří večer co večer jako blackmetalové táboráky.

Crusader Kings II: The Old Gods vychází právě dnes, a když dá Odin, tak pro vás DLC v dohledné době i zrecenzujeme. Pokud si ale chcete hru prohlédnout v její skutečné podobě, tak zítra (29. května) můžete od osmi večer sledovat záznam z hraní na Twitch kanálu Paradoxu. Provázet vás bude vedoucí projektu Lead Henrik Fåhraeus.

Nejnovější články