Video z Gears of War 4 nabízí tipy a triky pro multiplayerovou betu
zdroj: tisková zpráva

Video z Gears of War 4 nabízí tipy a triky pro multiplayerovou betu

19. 4. 2016 13:24 | Video | autor: Honza Konfršt |

Zatímco majitelé PC nebo Xbox One verze Gears of War Ultimate Edition už multiplayerovou betu Gears of War 4 několik hodin hrají (případně jim kód dorazí v následujících hodinách a dnech), zbytek zájemců si musí počkat do 25. dubna, kdy začne otevřená beta pro všechny uživatele s Xbox One Gold. A právě hráčům, kteří si na betu teprve brousí gamepady, jsou určená následující videa – shrnují obsah bety, nabízí pár základních rad k využití známých i nových herních prvků a popisují všechny tři v betě obsažené mapy včetně tipů na nejvhodnější strategie.

Série rad začíná pro Gears of War něčím typickým – systémem krytí. Je samozřejmě důležitý i v mulťáku čtvrtého dílu a vývojáři doporučují nejen jeho využívání, ale i častou změnu skrýše a rychlý pohyb. Úkryt sice poskytuje příležitost pro doplnění zdraví i dobrou palebnou pozici, ale když nepostupujete vpřed, může vás v krytu někdo ošklivě překvapit ze zálohy.

Dále tvůrci názorně předvádí, jak se zachovat v případě, že kdy to hráč schytá v podřepu – lze se plížit, hráč se může i sám vyléčit nebo počkat na kolegu, stejně tak ale může velmi rychle přijít i rána z milosti.

Nechybí ani ukázka překvapivě komplexního systému rychlého nabití zbraně včasným stiskem příslušného tlačítka, což přinese krátkodobou výhodu, anebo opačně, pokud nezareagujete včas. A tvůrci připomínají i trojici základních loadoutů včele se zbraněmi. Jde o Lancer pro střelbu na větší vzdálenost, na krátké vzdálenosti vhodný Gnasher a univerzální Hammerburst.

zdroj: Archiv

Novinkou čtvrtého dílu jsou možnosti, jak z blízké vzdálenosti ublížit protivníkovi, schovanému za překážkou. Nepřítele lze buďto za límec vytáhnout, nebo se s podrážkou napřed přenést na jeho stranu bariéry a doslova jej tak vykopnout z úkrytu. I proti tomu se ale lze rychlým načasováním a správným knoflíkem bránit.

Jako poslední autoři představují sadu silných zbraní, které se nacházejí na bojištích, označování nepřátel a s tím související možnost sledovat pozici svých kolegů i silných zbraní. Pokud vás tedy zajímá, jak být v Gears of War 4 co možná nejlepší, určitě si video nenechte ujít.

zdroj: Archiv

Druhé video prezentuje mapy z bety, mezi které patří Harbor, Dam a Foundation. První je zasazená do přístavu a říznutá temnou atmosférou i deštěm. Dam rovněž dělá čest svému jménu a horizont mapy tak lemuje obří přehrada, boje však probíhají pouze v jejím stínu. A poslední jmenovaná, Foundation, nabízí design, který do boje vnáší vertikalitu.

A co se betaverze týče, tak probíhá od včerejška až do 24. dubna exkluzivně pro všechny ty, kteří si pořídili a včas aktivovali Gears of War: Ultimate Edition. Od 25. až do 1. května se pak brány bety otevřou všem hráčům.

Nejnovější články