Tvůrci slovenského RPG Shadows: Heretic Kingdoms představují specifika stínového světa
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci slovenského RPG Shadows: Heretic Kingdoms představují specifika stínového světa

26. 8. 2014 15:55 | Video | autor: Petr Poláček |

Akční RPG Shadows: Heretic Kingdoms od slovenského studia Games Farm je už pár týdnů k zakoupení a hraní v rozpracovaného verzi na Steamu, a má za sebou už i první velký obsahový update, který vyšel na počátku srpna. Komunita okolo hry se na konto těchto aktivity utěšeně rozrůstá a tvůrci jí předhazují další video o průběhu vývoje, tentokrát zaměřené na paralelní herní rovinu zvanou Shadow Realm, potažmo na různé dovednosti hlavní postavy.

Shadow Realm je podle tvůrců jeden z hlavních, rovnou snad vůbec nejdůležitější, herní segment celého titulu. Hráč zde ovládá přímo Devourera, na rozdíl od loutek různých ras a povolání, s nimiž se pohybuje, bojuje a interaguje se světem i postavami normálně. V Shadow Realm lze krom jiného sbírat duše poražených nepřátel a používat je k různým účelům včetně léčení, případně zde hledat klíč k dalšímu postupu, když se s loutkou v normálním světě zaseknete.

zdroj: Vlastní

Popis obou světů a možností hráče v každém z nich může být na první poslech a pohled krapet matoucí, ale stačí si srovnat informace do jedné lajny a rázem je jasněji. Některé činnosti lze zkrátka provádět v normálním světě, jiné zase jen ve stínovém a mezi oběma se můžete a občas i musíte přepínat. Komplexitu hře dodává možnost hrát za více postav (mimo stínový svět) odlišným způsobem, což platí nejenom pro souboje, ale i pro příběhovou stránku hry včetně hádanek a questů. A kdyby toho bylo málo, tak tvůrci klidně přidají i multiplayer, když si to budou přát.

První kapitola Shadows: Heretic Kingdoms by měla v hotové podobě vyjít letos v listopadu, druhá by podle plánu tvůrců měla následovat v únoru příštího roku. Kdo by si rád akční RPG od slovenských vývojářů vyzkoušel už nyní, nic mu po zaplacení necelých třiceti euro nebrání.

Nejnovější články