Tvůrci Just Cause 3 vám vysvětlí, že realita není vždy nejlepší řešení
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Just Cause 3 vám vysvětlí, že realita není vždy nejlepší řešení

27. 8. 2015 17:22 | Video | autor: Aleš Smutný |

Destrukce, destrukce, destrukce. Just Cause 3 toto slovíčko skloňuje snad ve všech pádech, ve všech videích. V tom nejnovějším se ale o ní převážně mluví a tvůrci z Avalanche vám vysvětlí, že vytvořit destrukci není zase tak jednoduché, aby vše vypadalo dostatečně uvěřitelně i neuvěřitelně. Kupříkladu se jim stávalo, že při explozi létaly úlomky zničeného objektu do stratosféry a tak bylo třeba vytvořit nový model, díky němuž je trajektorie úlomků blíže realitě a simuluje třeba tlakovou vlnu exploze.

Nicméně, realita není slovo, s nímž by si ráda pohrávala hra, její tvůrci a nakonec i hráči. „Tohle je hra o chlapíkovi, která má na ruce vystřelovací kotvičku a používá ji, aniž by si ruku utrhnul,“ vysvětluje jeden z vývojářů, že Just Cause byla vždy zasnoubená s nadsázkou. Ale ve videu se dozvíte – a nejen na příkladu se stratosférou – že i když vám neklade překážky snaha o přehnaný realismus, pořád musíte udržovat nějaká pravidla, aby hra byla zároveň zábavnou.

Kromě modelování spektakulárních výbuchů ovšem můžete v Just Cause 3 počítat i s tím, že celý svět by měl působit živěji a více reagovat na vaše akce a to ať už jde o lidi a nebo ničené objekty. Větší části trosek zničených objektů tak můžete využívat pro další akrobatické a destruktivní eskapády. Just Cause 3 vyjde na PC, PS4 a Xbox One 1. prosince.

zdroj: Archiv

Nejnovější články