Tim Schafer hraje Day of the Tentacle a cpe křečka do myší díry
zdroj: tisková zpráva

Tim Schafer hraje Day of the Tentacle a cpe křečka do myší díry

13. 5. 2014 13:31 | Video | autor: Aleš Smutný |

Pokud se vám zdá titulek článku podivný, asi jste nikdy nehráli starou klikací adventuru. Protože cpát křečky (kteří se vám válí v kapse) do myších děr je zcela logické! Potvrdí vám to ostatně i Tim Schafer, který rozehrál „svou“ adventuru Day of the Tentacle. Původně to bylo za účelem pořízení bonusového materiálu do chystaného dokumentu Double Fine, ale nakonec se tvůrci rozhodli, že tenhle "režisérský komentář" vydají zdarma a samostatně.

A ať už máte k Timu Schaferovi jakýkoliv vztah a třeba i remcáte nad jeho nespolehlivostí, jež se ukázala při kickstarteru Broken Age, nemůžete mu vzít fakt, že je to skvělý herní tvůrce a jeho komentář k Day of the Tentacle je zajímavý. Tečka.

Schafer se rozhovořil o spoustě zajímavostí, byť trochu ospalým stylem, a sází jeden postřeh za druhým. Tu poukáže na nějaký easter egg, tu přidá poznámku k vizuálnímu pojetí, tam zase utrousí historku z tvorby hry.

dott zdroj: tisková zpráva

Kupříkladu mu volal Steven Spielberg, aby se zeptal, jak postoupit v jedné části hry dál, protože „se v té fázi zasekl syn.“ Jasně, syn, to víš, že to byl syn, Stevene. Proto vám doporučuji najít si těch čtyřicet minut a podívat se na celé video, kde se dozvíte mnoho zajímavého z pozadí tvorby Day of the Tentacle. Ovšem pozor, jde jen o první díl z několika, takže sledujte YouTube kanál Double Fine, kde časem objeví další. Stejně nechápu, že ten křeček do díry nepasoval...

Nejnovější články