Takhle vypadá EVE Online z pohledu hráčů
zdroj: tisková zpráva

Takhle vypadá EVE Online z pohledu hráčů

24. 11. 2014 10:24 | Video | autor: Aleš Smutný |

EVE Online může být obrovská zábava, ale musíte ji ze hry doslova vydolovat. Následující video, poskládané ze záznamů hráčských akcí a proslovů ze hry, ostatně názorně předvádí, jaká hra umí být a vlastně i je. Většina scén se odehrává před nebo během mohutné vesmírné bitvy, což hráče mého typu musí nutně nadchnout a asi po sté následně přinutí k úvaze, jestli EVE opravdu nezkusit - znovu nebo poprvé, to je jedno.

Cyklus kontaktu s EVE Online bývá zpravidla takovýto. Hráč se nadchne pro myšlenku mohutného vesmírného MMO se spoustou vesmírných lodí. Následně se podívá na video a představuje si, že EVE je podobná akční zábava prakticky každý den. Pak se tedy zaloguje do hry a dostane několikrát přes hubu od hordy nezkrotných tabulek a nutnosti učit se specifické zákonitosti hry klidně i desítky hodin. Tohle vydrží jen ti nejvytrvalejší a profesionální účetní.

Kdo ale vydrží a v EVE Online najde svou zemí zaslíbenou, dočká se obrovské odměny. Hráči řízená ekonomika a hlavně politika vytváří dynamický vesmír, kde je zábavné být součástí mocenských půtek, případně nějaké té největší vesmírné bitvy.

Kvůli časové náročnosti jsem se do posledního stádia nikdy nepropracoval. Po zhlédnutí videa samozřejmě dostávám chuť znovu to zkusit, ale tentokrát se uklidňuji tím, že mi snad podobný zážitek (i když přístupnější a více akční) poskytne za pár týdnů Elite: Dangerous.

zdroj: Archiv

Nejnovější články