Sledujte spektakulární bitvu mezi trpaslíky a orky z Total War: Warhammer
zdroj: tisková zpráva

Sledujte spektakulární bitvu mezi trpaslíky a orky z Total War: Warhammer

18. 9. 2015 11:42 | Video | autor: Aleš Smutný |

Předem se omlouvám všem hráčům trpaslíků, ale jejich frakce mi ve stolním Warhammeru přišla tak nějak... nudící. Nicméně, ve čtvrthodinovém záznamu bitvy z Total War: Warhammer mi to vousatí válečníci vrchovatě vynahrazují (a to i přesto, že vlastně nedělají nic jiného, než v předloze). Protože příběhová mise Přepadení u Hřmících vodopádů ukazuje i na pre-alfa verzi hry spoustu prvků, které budou v rámci série Total War pro Warhammer unikátní.

V prvé řadě je to mapa. Nádhera! Vážně, po všech těch bitvách v přírodě či ve městech je nesmírně osvěžující vidět takto ryze fantaskní prostředí. Majestát trpasličích síní, obrovité podzemní komplexy, kam se schovají celé armády, tohle prostě celé bitvě dodalo punc originality. Podobně originální budou asi i dané příběhové bitvy, tato konkrétně za Thorgrima Grudgebearera, který vede své jednotky do pasti. To se v misi projevuje útokem z různých stran, přičemž v tomto videu už hrající vývojář ví, odkud přijdou další útoky a tak je připraven.

Jak se dozvíte, trpaslíci jsou i v herní podobě primárně defenzivní armádou a projevuje se to i zde. Hlavní rány v tomto případě rozdávají střelecké jednotky všeho druhu a bojovníci na blízko mají primární úkol zadržovat nepřítele, dokud není ustřílen, upálen, rozpuštěn, umlácen apod. Sympatické je, že Total War: Warhammer zjevně bere v potaz specifika jednotlivých armád a tak nebude vždy platit rovnice, v níž jezdectvo útočící na střelce rovná se masakr. Jak ukazuje i tohle video, trpasličí střelci mají dobrou zbroj a když se k nim goblini na pavoucích dostanou, není to (při včasném zásahu pěchoty) žádná katastrofa.

zdroj: Archiv

Co mi udělalo velkou radost, jsou nové, specifické schopnosti jednotek. Pití lektvarů u velitelů potěší, protože i když legendární vojevůdci nezemřou permanentní smrtí, jejich ztráta okamžitě způsobí těžkou ránu morálce. Mnohem lepší je ale třeba specializace Trollslayerů na velká monstra, která zjevně budou hrát klíčovou roli. Stejně jako v předloze, když potřebujete skolit něco opravdu velkého, pošlete na to bandu nepříčetných trpasličích punkerů. Skvěle působí gyrokoptéry a jejich improvizované bombardování, byť to vypadá, že dlouho pod nepřátelskou palbou nepřežijí.

Hlavně ale samotná bitva působí příjemně atmosféricky. Monstra vypadají dostatečně monstrózně, trpaslíci správně zavile, bojištěm se míhají projektily a masivní snopce plamenů z jejich zbraní, když obr máchne palicí, trpaslíci se rozlétají všude kolem... Jak první ukázaná bitva mezi lidmi a orky působila jako prostě pozměněný vzorec předchozích Total Warů, tahle má opravdu punc originality. Jsem vážně zvědavý, co předvedou Vampire Counts se svou velmi specifickou armádou.

Nejnovější články