Sledujte 11 minut komentovaného dema Assassin's Creed Unity
zdroj: tisková zpráva

Sledujte 11 minut komentovaného dema Assassin's Creed Unity

15. 8. 2014 12:23 | Video | autor: Adam Homola |

Zatímco podle Petra nedávno oznámený Assassin's Creed Rogue na nějakou velkou pecku (ale ani průšvih) nevypadá, Assassin's Creed Unity má výrazně vyšší ambice. A nejen díky skvěle vypadající grafice a rozmáchlé Paříži. Unity je už od pohledu jiná třída než Rogue a teď se můžeme podívat na jedenáctiminutový průchod jednou kampaňovou misí, kterou nám zpříjemní komentář Alexe Amancia, který vývoji šéfuje.

Nové video je navíc pro Assassin's Creed příjemnou změnou, protože jde na všechno stealth postupem a masové vyvražďování si schovává až do jiných trailerů a videí. Tentokrát půjde hlavní hrdina Arno za svým cílem, Charlesem-Gabrielem Sivertem opatrně. Amancio ale hned na začátku zdůrazňuje, že Assassin's Creed Unity neklade před hráče jednu nebo dvě možnosti, že nejde o lineární hru.

To popravdě nikdy nešlo a tentokrát prý už tuplem ne. V Unity jednoduše dostanete nějaké zadání a jak se k danému úkolu postavíte, odkud k němu přistoupíte a jakým způsobem finální čin (poprava, krádež, infiltrace) vykonáte, je jen na vás. V rámci hlavního zadání mise budou ve hře přítomné ještě tzv. MOD missions. Jinými slovy nepovinné vedlejší úkoly, které ale mají menší či větší vliv na průběh hlavního úkolu a celé mise.

zdroj: Archiv

Nám, odpůrcům nesmyslných jatek, vyjde Assassin's Creed: Unity vstříc výrazně vylepšeným stealth módem. Ten uvidíme na videu několikrát a jednou dojde i na známé provazové výtahy, které ze série nezmizely a díky kterým se můžete snadno a rychle dostat na jinak těžko přístupná místa. V tomto případe k zamčeným dveřím, které můžete odemknout pouze ve chvíli, máte-li klíč, nebo dostatečně vysokou úroveň schopnosti odemykání zámků. 

Cesta skrze dveře je ale jen jednou z mnoha, v našem případě jednou z deseti možných. A je opět jen na vás, kudy se vydáte a kolik randálu u toho budete chtít udělat. Stejně tak máte spoustu možností i při cestě ven - podle Amancia je ve hře pod spoustou budov síť podzemních kanalizací, chodeb a úkrytů, které vám můžou při útěku z místa činu posloužit. Assassin's Creed Unity vyjde už za nedlouho, konkrétně 28. října 2014 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články