První záběry z hraní Space Hulk: Deathwing předvádí lítou řež s Genestealery
zdroj: tisková zpráva

První záběry z hraní Space Hulk: Deathwing předvádí lítou řež s Genestealery

29. 4. 2016 11:05 | Video | autor: Aleš Smutný |

Další „čtyřicítková“ hra od vydavatele Focus Home Entertainment a další šance na solidní kus, který potěší fanoušky universa Warhammer 40,000. Space Hulk: Deathwing vychází z původní taktické akce Space Hulk (která vycházela ze stejnojmenné deskovky) a staví proti sobě komando terminátorů z kapituly Dark Angels a hordu Genestealerů. To vše v rámci kooperační FPS akce, kde vás ale místo živých hráčů mohou doprovázet i AI mariňáci. Po několika teaserech se hra konečně předvádí i na záběrech z hraní a vypadá slibně.

Koncept Space Hulk: Deathwing vypadá lákavě hned z několika důvodů. V první řadě je tu potenciál kooperace. Možnost zkoumat rozsáhlé prostory gigantických lodí, space hulků, s partou kamarádů, přičemž čelíte doslova vlnám nepřátel, od základních genestealerů až po jejich vyvinuté typy, zní dobře. Momenty, kdy váš bratr ve zbrani už podléhá skupince monster a vy se k němu probíjíte, abyste jej zachránili, to má tu správnou warhammerovskou atmosféru.

Dalším plusem jsou samotné space hulky, obrovitá, vesmírem plující monstra se síněmi velikosti katedrál. Budou odpovídat frakcím, k nimž náležely, vzhledem k tomu, že nikdy nebudou mít stejný půdorys, vždy vás čeká pocit vstupu do neznáma. 

Nu a napětí bude asi tou hlavní složkou. Space Hulk: Deathwing si bere hodně z Vetřelců a tak nevíte, co vás čeká za rohem, přičemž každý prostor skýtá jiný druh nebezpečí. V úzkých chodbách se hůř týmu manévruje a hrozí, že první ve formaci rychle podlehne. Rozlehlé sály sice dávají možnost většího taktického přístupu, ale většinou musíte čelit útoku hned z několika stran. A to mluvím jen o základních Genestealerech, na videu se ukáží i vyvinuté formy.

Sympaticky působí i široká variabilita výzbroje, jíž si můžete do bojů vzít, přičemž se vyplatí přemýšlet, kdy se hodí použít jakou zbraň. Dobře zní i systém poškození. Když vám nepřátelské útoky poškodí třeba pravou ruku, ztratíte možnost držet zbraně obouruč a využívat ty, které byly přidělené zbroji na dané straně. Zatím nevíme kdy Space Hulk: Deathwing vyjde, ale víme, že to bude na PC, PS4 a Xbox One. Při troše štěstí ještě letos. Více se snad dozvíme na E3, kam Focus pravidelně jezdí a představuje své hry v detailnějším pohledu.

Nejnovější články