Při hraní za mága v Lords of the Fallen vás čeká spousta povedených vizuálních efektů
zdroj: tisková zpráva

Při hraní za mága v Lords of the Fallen vás čeká spousta povedených vizuálních efektů

23. 9. 2014 10:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

Na první pohled je zjevné, že se tvůrci Lords of the Fallen nechali inspirovat hrami v Souls sérii. Je ale třeba jim zároveň, že do hry v maximální možné míře napumpovali i svůj vlastní styl a nápady, což se týká třeba grafického zpracování. Důkazem může být například dvanáctiminutové video z pozdější fáze hry, na jehož záběech se v boji promenuje vycvičená postava mága, který se probíjí několika menšími protivníky a nakonec i novým bossem.

Je úsměvné, když od vývojáře slyšíte zaražené konstatování, že postava mága je vážně „namakaná“ a hráči ve stejné době ve hře ještě nebudou mít tak silné svěřence. Přijde to ve chvíli, kdy pár mávnutí holí ubere bossovi pořádnou část zdraví. Na druhou stranu, k prezentaci herních principů to stačí. V jiné fázi videa zase chce vývojář říct, že pavouci nejsou nijak drsní, jen aby ho krátce poté jeden zabil.

Musím říct, že předvedené efekty kouzel a zbraní se mi na Lords of the Fallen líbí. Ať už jde o krvavé torzo, které značí ochranné kouzlo, nebo efekty zbraní jako je použitá hůl a rukavice, co umí chrlit plameny, vytvořit samostatně fungující „věž“ nebo soupeře otrávit. Do gotické stylizace podobně výrazná barevná narušení výborně sedí.

Pěkně působí i nápady s bossy - jeden se regeneruje ze své vázy se srdcem a další zase kolem sebe rozeseje rostlinky, kterými se oživí a ještě vás tato zahrádka na chvíli ohromí.

Lords of the Fallen vychází 31. října na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články