Potopte se s Oculus Rift do světa procedurálního World of Diving
zdroj: tisková zpráva

Potopte se s Oculus Rift do světa procedurálního World of Diving

19. 12. 2013 17:32 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Ach, simulátor potápění v tropických vodách, další to milník v herním byznysu! Ačkoliv World of Diving, procedurálně generovaná záležitost zaměřená na využití Oculus Rift, v polovině roku neuspěla se svou crowdfundingovou kampaní na IndieGoGo (kdo kdy ostatně ano?), vývojáři nějak zvládli vyjít i z toho minima nasbíraných peněz a ohlašují splnění svého primárního záměru.

Od červnového oznámení tvůrci z Vertigo Games zdatně pokročili – po zářijovém odkývání hry na Steam Greenlight byly čerstvě přidány co-op mise, což se v novém videu níže projevuje hlavně přítomností prsaté potápěčky. Především tím však hra naplňuje svůj hlavní cíl, totiž hratelnost ostavenou na společných multiplayerových zážitcích. Tedy tou kooperací, ne ňadry podvodní lovkyně.

Hra je sice stále v pre-alfa fázi, hráči však už nyní mohou pomalu vytvářet své podvodní gangy, upravovat si své avatary a odemykat achievementy. Taktéž je prý možné na oficiálním webu zobrazit dosažený level hráčovy expertízy ve virtuální podvodnickosti, upgradovat perky, komunikovat s komunitou a spamovat vývojáře svými nerealistickými nápady.

Sázím svou dobrou pověst, že minimálně dobrá polovina z nich brzy vytvoří specializované týmy určené pro vyhubení herních žraloků. World of Diving na každý pád slibuje vydání plné verze pro PC, Mac a Linux někdy v druhé polovině roku 2014.

Nejnovější články