Podívejte se na obludy a monstra, která vás budou zabíjet v hororu Soma
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se na obludy a monstra, která vás budou zabíjet v hororu Soma

10. 9. 2015 15:40 | Video | autor: Aleš Smutný |

Možná, že na tvrzení tvůrců z Frictional Games, že Soma nebude jen kolotoč lekacích scén něco bude. Jenže to neznamená, že by snad Soma byla o něco méně děsivější. Že tu bude na prostoru z mobilních nepřátel dostatek vám předvede nový trailer, který představí pár nepřátel. I když, on je zas tolik nepředstaví, spíše atmosféru, která jejich objevení doprovází, a která pokračuje v momentech, kdy berete nohy na ramena.

Samotné video také tvůrci doplnili informaci ohledně toho, jak se budou nepřátelé chovat. Kupříkladu monstra budou mít různou míru agresivity. Některá po vás půjdou hned, jak vás zmerčí, jiná budou chvíli jen zírat, další zaútočí jen když je vyrušíte a jiná jsou rození pacifisté. A nebo prostě nemají momentální náladu z vás trhat kusy.

Navíc monstra budou mít různé vzorce chování. Autoři se chtějí vyhnout momentu, kdy monstra ztratí děsivost, protože opakují dané cykly chování a stanou se předvídatelnými. V Soma tak počítejte s tím, že nemůžete počítat s ničím. Vzorce chování se budou lišit i v rámci jednotlivých „druhů“ monster, takže nikdy nevíte, jak zrovna tento jedinec zareaguje na vaší přítomnost.

Zároveň nemáte počítat s tím, že setkání s monstry bude na denním pořádku. S každým druhem se prý ve hře potkáte jen párkrát. Větší roli zde bude hrát imaginace, čtení zpráv, jež najdete na stanici a celkový strach z možného setkání, než, že by vás neustále něco nahánělo chodbami.

Míru nejistoty prohloubí i systém poškození. Někdy vám rána monstra mnoho neudělá, jindy vás srazí na zem, odkud se musíte pracně zvednout. Prostě nevíte co čekat a jak se daná situace může zrovna vyvinout. A léčení prý probíhá poněkud znepokojivým způsobem, který navíc může mít negativní efekt na váš stav. To jsou tedy vyhlídky...

Především ale všechna monstra budou vycházet z motivů, které se budou příběhem Soma prolínat. Každá z potvor bude mít svou roli v příběhu a bude se k něčemu konkrétnímu vztahovat, nepůjde jen o sbírku děsivých tvorů bez dalšího smyslu. Soma vyjde 22. září na PC a PS4.

zdroj: Archiv

Nejnovější články