PC verze Epic Mickey 2 vyjde v listopadu, oslavujte zpěvem
zdroj: tisková zpráva

PC verze Epic Mickey 2 vyjde v listopadu, oslavujte zpěvem

16. 7. 2012 13:45 | Video | autor: Petr Poláček |

Warrena Spectora asi můžeme z tvorby her typu Deus Ex nebo Thief odepsat na dobu neurčitou. Je nyní zcela ponořen do světa myšáka Mickeyho, do kterého hodlá všechny zájemce zatáhnout už podruhé letos na podzim skrze akční adventurku Epic Mickey 2: The Power of Two. První díl vyšel pouze na konzoli Wii a prodeje zjevně nebyly takové, aby se i dvojka mohla exkluzivně zasnoubit s platformou od Nintenda. Anebo Spectorovi přišlo líto, že jeho poslední masterpiece nemůže docenit více hráčů.

Ať už k tomu Spectora a Disney vedlo cokoli, Epic Mickey 2 vyjde na všech současných platformách včetně PC, kde podobných her zas tak moc není. Jak navíc vyšlo najevo během Comic-Conu v San Diegu, vyjde PC verze ve stejný čas, jako verze konzolové, to jest 18. listopadu. A protože přesná data vydání je vždycky potřeba řádně oslavit, můžete si po rozkliku v článku posloužit muzikálovým intrem Epic Mickey 2.

Spector v nedávném rozhovoru naznačoval, že se mu hlavou prohání poměrně jasná idea herního muzikálu, kterou by rád realizoval třeba už v Epic Mickey 3. A náznaky těchto tendencí jsou k vidění, ale hlavně slyšení, už v Epic Mickey 2.

zdroj: Archiv

Intro přináší konkrétní důkaz tohoto jevu, a přestože ve hře samotné si to ještě pořád nedokážu moc představit, protože muzikál vyžaduje plynulost, kterou třeba rozhovory ve hrách zatím nedokážou nabídnout, zní idea herního muzikálu minimálně provokativně, což se mi líbí. Spector je navíc zkušený druh experimentátora, který ví, kdy má svou snahu o inovaci useknout, aby se výsledek dal hrát a byl zábavný. Epic Mickey 2 každopádně, navzdory intru, muzikálem nebude. Ono úplně stačí, že postavy ve hře budou dabované – nesrozumitelné mumlání a brblání postavy totiž bylo jednou z největších vad prvního dílu.

Nejnovější články