Obchodnické rozšíření Wealth of Nations k Europa Universalis IV vyjde za dva dny
zdroj: tisková zpráva

Obchodnické rozšíření Wealth of Nations k Europa Universalis IV vyjde za dva dny

27. 5. 2014 11:31 | Video | autor: Aleš Smutný |

Europa Universalis IV je bez diskusí vynikající strategie a každé její větší rozšíření přidává další desítky hodin zábavy. Něco podobného si můžeme slibovat i od nového datadisku Wealth of Nations, který by měl radikálně rozšířit obchodní stránku celé hry. S trochou nadsázky se dá říct, že převádí válku politiků na válku obchodníků. Ovšem na úrovni celých států!

K vydání datadisku dojde 29. května a tvůrci proto připravili třináctiminutové video, na kterém zmiňují při hraní většinu novinek a funkcí Wealth of Nations. Pokud bych ale měl vypíchnout hlavní prvky, pak zejména nové diplomatické možnosti, sloužící k vyvolání obchodních konfliktů, ze kterých byste samozřejmě měli těžit. Vytvořit můžete nově i hlavní obchodní město, které se nemusí shodovat s metropolí politickou, a nejspíše půjde o bohatý přístav.

Posílené ale budou i vnitrozemské obchodní trasy, které nyní generují větší profit. Pro trochu agresivnější styl obchodní konkurence půjde využít korzáry a piráty. A jako třešničku na kolonizátorském dortu půjde vytvářet vlastní Východoindické společnosti.

zdroj: Archiv

Nejnovější články