Nový update pro Endless Space 2 přidává čtyři nové frakce
zdroj: Vlastní foto autora

Nový update pro Endless Space 2 přidává čtyři nové frakce

24. 11. 2016 17:10 | Video | autor: Aleš Smutný |

Amplitude Studios pilně pracují na early access verzi své vesmírné strategie Endless Space 2. Výsledkem je nový update, který přidává jednu velkou a tři malé frakce do téhle tahové 4X vesmírné strategie. Novým přírůstkem mezi národy zápolící o svůj kousek štěstí ve vesmíru je United Empire, který nemá daleko k carskému Rusku říznutému jeho komunistickým následovníkem. Jeho ideologii vám nejlépe představí propagandistické video, které vydání updatu doprovází.

United Empire, tedy Sjednocenému císařství, vládne císař Maximilien Zelavas, muž, který svou vizi sjednocených národů galaxie prosazuje důsledně a také docela brutálně. Ale co byste neobětovali pro lepší budoucnost celé říše? Ta se vyvinula z flotily Mezarských kolonistů, kteří narazili na planetu bohatou na nerostné suroviny, což i určuje herní charakteristiku téhle frakce. Pohání ji ekonomika, která vzkvetla po devastující ničivé válce, jež vedla k vítězství jediné strany.

zdroj: Archiv

Podle jména planety Raia si nyní Mezariané už říkají Raiané a jejich myšlenka sjednoceného... všeho. Kontinenty jsou pokryté industriálními zónami, města se rozrůstají do obrovitých aglomerací a říše ukazuje, že s dostatkem snahy a financí se dá poručit větru i dešti. Další detaily o United Empire si můžete přečíst na oficiálních stránkách.

Kromě této hlavní frakce jsou ve hře i tři menší, nehratelné – Pilgrims, Amoeba a Z’vali. Jistě vás také potěší, že s novou mechanikou půjde skrze sérii questů menší civilizace asimilovat. Nově jde hrát i do tahu 200, kdy se prostě po rozhodujícím a vítězném stém tahu rozhodnete, zda chcete pokračovat dál. Update přidává další řádku prvku, jejichž poměrně dlouhý výčet si můžete přečíst zde.

Nejnovější články