Endless Space 2
Věková dostupnost

Endless Space 2

Články

Endless Space 2 je dočasně zdarma, ve velké slevě a ještě dostane nové DLC

Na Steamu odstartovala „víkendová“ akce se sérií Endless. Uvozovky jsou na místě, protože se akce prakticky protáhne až do úterý a víkend vlastně ještě nezačal. Na Steamu je standardně několik takových akcí, ale větší pozornost si podle nás zaslouží právě Endless hry.

Tvůrce série Endless Space zakládá nové studio zaměřené na taktická RPG

Amplitude Studios za svou šestiletou existenci stihlo udělat čtyři hry, všechny z rodiny „Endless“. Začalo to vesmírnou 4X strategií Endless Space, pokračovalo fantasy strategií Endless Legend a po malé odbočce Dungeon of the Endless se studio loni vrátilo ke svým kořenům pokračováním Endless Space 2. Mezí tím ho mimochodem v roce 2016 odkoupila Sega. Nyní se ukázalo, že jeden ze dvou zakladatelů odešel, aby se sám realizoval v novém studiu.

Strategický Humble Bundle nabízí Endless Space 2 nebo Tooth and Tail

Správný stratég si umí vybrat tu nejlepší chvíli k útoku. Je-li vaším cílem dobýt pro svou steamovou knihovnu Endless Space 2, Tooth and Tail nebo Empire: Total War, čas ke zteči právě nastal. Humble Bundle nabízí tyhle a další tituly za tolik, kolik se vy sami rozhodnete zaplatit, byť pro odemknutí nejvyšší úrovně, kde se nachází vesmírná 4X od Amplitude a krysí válka od Pocketwatch, se musíte rozloučit s 10 eury.

S updatem Target Locked vesmírná strategie Endless Space 2 doslova vzplane

Komplexní 4X tahovka Endless Space 2 navázala v květnu na úspěch svého o dost staršího předchůdce a přestože se zatím nemůže chlubit podobnými prodejními čísly, tvůrci z Amplitude Studios neustále obohacují herní obsah Endless Space 2. Dokazuje to i nový, opravdu velký update s názvem Target Locked.

Endless Space 2 těsně před vydáním ukazuje nástrahy vesmírné kolonizace

Amplitude Studios se připravují na vydání 4X sci-fi strategie Endless Space 2, ke kterému dojde 19. května, po osmi měsících v early accessu. Druhé video, které vydání předchází se věnuje druhému X – eXpanzi. V ukázce ze hry vám tvůrci vysvětlují, jak funguje kolonizace nových systémů a růst vlastních kolonií.

Bleskovky

  • 16. 7. 2020 - Xbox Game Pass rozšíří Yakuza, Grounded nebo třeba Carrion