Nahlédněte pod pokličku nové lokace Far Harbor pro Fallout 4
zdroj: tisková zpráva

Nahlédněte pod pokličku nové lokace Far Harbor pro Fallout 4

18. 5. 2016 19:20 | Video | autor: Aleš Smutný |

Zítra vychází datadisk Far Harbor pro akční RPG Fallout 4 a tvůrci z Bethesda Games Studios při té příležitosti vydali video, v němž vysvětlují proč se rozhodli hráče zavést na izolovaný ostrov, kde spolu soupeří původní obyvatelé, syntetici a Děti atomu. Far Harbor nabízí výraznou změnu po vizuální stránce, kdy stylizaci původní hry střídá těžce a dusně působící atmosféra rybářské kolonie, všudypřítomné radiace, jíž dostal ostrov extra dávku, a klaustrofobních vztahů jednotlivých frakcí, které hrozí propuknout v otevřenou válku.

Díky izolaci a zvýšené radiaci se na ostrově vyvinula unikátní fauna, jejíž příklady video uvádí. Takový Angler se tváří jako neškodná květina na hladině, aby následně vstal a začal vás okusovat, případně grilovat pomocí hořících plynů, které plive. Nebo se můžete stát večeří Fog Crawlera, který je vyšší, než Deathclaw a připomíná kudlanku.

Stejně tak se můžete podívat na Longfellowa, vašeho nového parťáka, který je asi nejdrsnějším rybářem v postapokalyptické krajině. Autoři jej prý chtěli trochu připodobnit ke Quintovi z Čelistí. Hlavní devizou Far Harboru by ale měl být pocit z objevování něčeho nového. „V kontextu objevování je to zcela jiný druh atmosféry. Putuje po mnohem větším prostoru. Stromy a mlha propůjčují ostrovu opravdu tajuplný nádech a vy nevíte, co je za další zatáčkou.“

Far Harbor je prozatím nejrozsáhlejší datadisk pro Fallout 4 a také rozlohou největší přídavek, jaký má Bethesda Games Studios na svědomí pro jakoukoliv ze svých her. Atmosféricky rozhodně vypadá jinak, než prostory, kde jste se pohybovali v původní hře a při troše štěstí vás tu nenajde Preston, aby vás zase poslal do nějaké osady, která potřebuje pomoc. DLC vychází zítra na všechny tři platformy, tedy PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články