Multiplayerová ukázka Battlefieldu 4 posunuje laťku o něco výš
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerová ukázka Battlefieldu 4 posunuje laťku o něco výš

10. 6. 2013 23:48 | Video | autor: Aleš Smutný |

Osobně beru kampaň Battlefieldu 4 a vývojářské chvalozpěvy na její emocionalitu jako potenciálně atraktivní třešničku na naditém multiplayerovém dortu. Otázkou ale stále zůstávalo, zda dokáže DICE hře více hráčů dodat dostatečné množství bonusů a novinek, aby přesvědčila hráče Battlefieldu 3, že má smysl přesedlat.

Nyní už začínám být pomalu přesvědčený, že těchto impulzů bude mít Battlefield 4 dost. Vrací se Commander mód, který umožní velet celému týmu a vypomáhat mu i když zrovna nejste u počítače/ konzole, ale třeba jen u tabletu. Rozhodně plus. 64 hráčů je standard, pod který bychom neradi šli a bude naplněn (ale nevíme jak to bude u konzolí) a pak je tu samotný záznam multipalyerového kola v Šanghaji.

Mapa je opravdu obrovská a hlavně horizontálně velmi členitá. Když pomocí výbušniny tým odpálí silnici pod tankem, který se propadne a následně jej tým odpraví C4, je to na uznalé pokývání hlavou. Když tým nasedne do výtahu, je to na spockovské povytažení obočí a když se následně tým ze střechy zapojí i do střetu s tanky, které se snaží mrakodrap zničit (aby byly samy zničeny úderem přivolaným velitelem), už to zavání menším megalomanstvím. Nu a pak se ještě ukáže další kus mapy na řece a vedle ní...

Pokud dokáže Battlefield 4 tohle všechno v celém rozsahu multiplayeruv plné hře, má opravdu potenciál posunout laťku pro multiplayerová týmově soutěžní FPS opět o něco výš. Záznam ze šanghajské mise tomu burácivě nasvědčuje.

...

 

...

Dění okolo letošní E3 můžete sledovat v našem E3 2013 speciálu a na videa pak můžete koukat na Games TV.

Nejnovější články